КОМЕМОРАЦИЈА ВЛАСТИ ВЕЛИСАВЉЕВИЋУ: Удовица великог глумца неутешна, колеге дошле да му одају последњу пошту

А. П.

02. 04. 2021. у 12:35

ПОYНАТИ српски глумац Власта Велисављевић преминуо је од последица корона вируса у 95. години 24. марта ове године, а сахрањен је 27. марта у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

КОМЕМОРАЦИЈА ВЛАСТИ ВЕЛИСАВЉЕВИЋУ: Удовица великог глумца неутешна, колеге дошле да му одају последњу пошту

Фото: З. Јовановић

Данас се одржава комеморација у Властину част у Југословенском драмском позоришту, а међу првима су пристигли глумци Воја Брајовић, Марко Јанкетић, Бранка Петрић, као и глумчева удовица Нада.

Удовица прослављеног глумца Нада није била у црнини, већ се појавила у црвеној тренерци у ЈДП-у, а све време је била видно утучена и у сузама.

Тамара Вучковић, директорка ЈДП-а је рекла да је Властин живот био пун анегдота за које никада неће бити довољно времена да се испричају.

Глумица Бранка Петрић је рекла да је често са Властом причала о жаљењу због тога што представа "Буба у уху" није уписана у Гинисову књигу рекорда.

- Али Власто, ти си твојим животом успоставио своју књигу рекорда у коју мало ко или нико не може да се упише. Било је то чаробно трајање Власте Велисављевића - рекла је глумица.

Војин Ћетковић је рекао да му је у младости Ђуричко предложио да се установи награда "добар човек".

- У ЈДП није реткост бити добар глумац, али бити уз то још и добар човек - е то је реткост. Што се нас тиче, ти си први и једини добитник те награде. Добри човек Власта - рекао је Ћетковић.

И Драган Мићановић је подсетио на доброту нашег глумачког великана. 

- Када би постојала јединица мере за доброту, без размишљања би могли да кажемо да је то Власта Велисављевић.

Лане Гутовић је истакао да је са Властом нестало и светло позорнице које је осветљавало и публику и глумце који су стајали на сцени поред Власте.

Присутнима се обратио и Воја Брајовић, док су се видео порукама подсетили Властине величине Здравко Шотра и Драгољуб Мићуновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)