"МИСЛИЛА САМ ДА САМ ДОСАДНА И НАЈГОРА НА СВЕТУ": Тања Бошковић открила на који начин је оставио човек њеног живота

Новости онлајн

21. 03. 2021. у 09:27

ГЛУМИЦА Тања Бошковић је рођена 27. јуна 1953. године у Београду.

МИСЛИЛА САМ ДА САМ ДОСАДНА И НАЈГОРА НА СВЕТУ: Тања Бошковић открила на који начин је оставио човек њеног живота

Фото: Принтсцреен

Потиче из угледне породице, мајка Иванка и отац Велизар су јој били професори књижевности, а има сестру Славенку која је две године млађа од ње.

До седамнаесте године је живела у Аранђеловцу где је завршила основну школу и гимназију. У Београду је уписала Факултет драмских уметности у класи професора Предрага Бајчетића. Студирала је са Горицом Поповић, Јелицом Сретеновић, Радмилом Живковић, Златом Нуманагић и Бранком Јеринићем. 1973. године је дипломирала.

Успела је да направи богату глумачку каријеру, а нема особе која не зна бар за једну њену улогу. Чак и данас игра без паузе и каже да не верује да ће икада престати. Током своје дугачке и плодне каријере, Тања је била звезда мјузикла Позоришта на Теразијама, а 1986. године је постала стални члан Атељеа 212. Признала је да јој се дешавало да овације трају и по 20 минута након извођења представе.

Оно што је увек интригирало јавност је њен љубавни живот, за који она каже да није био нарочито успешан.

- Некад сам јако патила што су ме фрајери остављали брзо, без објашњења. Мислила сам да сам досадна и најгора на свету кад ме нико не воли. У ствари нису ме волели онако како сам очекивала: безусловно и до краја живота - рекла је она једном приликом.

- Мени је жао што нисам успела да бивам удата. Просто ми није Бог дао тај дар, дао ми је друге дарове. На томе сам бескрајно захвална. А ово нисам умела - признаје она.

Волела је једном јако, али та љубав се завршила неславно, а раскид је остави неизбрисив траг. Тања из везе са редитељем Дејаном Караклајићем има двоје деце, ћерку Лану и сина Дорђа. Ћерка је кренула њеним стопама и бави се глумом, а син је завршио Факултет политичких наука и почетком 2014. године се оженио и данас живи у Америци.

Ова веза није успела да опстане, а човек кога је неизмерно волела, како она каже, је оставио речима:

- Не вреди, ти си удата за позориште - казала је Тања у једној емисији.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)