ЈУГОСЛОВЕНСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ: Одржана прва проба представе “Широка земља”

В.В.С.

16. 03. 2021. у 14:28

У ЈУГОСЛОВЕНСКОМ драмском одржана је прва проба представе “Широка земља” Артура Шницлера, у режији Марка Манојловића.

ЈУГОСЛОВЕНСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ: Одржана прва проба представе “Широка земља”

Фото: ЈДП

Како се најављује, пред публиком ће се наћи трагикомедиа о кризи брака, кроз суптилну студију о друштвеном моралу и (не)верности.

Играју: Војин Ћетковић, Марија Вицковић, Бранислав Лечић, Светлана Бојковић, Милица Михајловић, Милена Васић, Никола Ракочевић, Срђан Тимаров, Тамара Шустић и Алексеј Бјелогрлић. Сценограф је Бранко Хојник, костимограф Лана Цвијановић, композитор Владимир Пејковић а за сценски говор задужена је Љиљана Мркић Поповић. Премијера представе планирана је за прву половину маја на Сцени „Љуба Тадић”.

Иначе, “Ширка земља” објављена је пре сто десет година, а у Берлину исте године је први пут изведена у Фолкстеатру у Бечу. Шницлер је био у зениту популарности, па је ово његово дело истовремено извођено на чак девет позорница немачког говорног подручја.

Редитељ Марко Манојловић је дебитантску представу “Смрт”, по тексту Вудија Алена, режирао 2005. године управо на на сцени Студио ЈДП. У овој кући поставио је на сцену и представе “Ноћ убица” (2007), “Небески одред” (2009) и “Само нека буде лепо” (2012).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)