ДОНОСИ МУДРОСТ И ИСКУСТВО: Мирјана Карановић постала стални члан БДП

М. А. К.

08. 03. 2021. у 23:15

ВЕЗА мене и Београдског драмског позоришта је од почетка била узајамна. Остварила сам овде улогу у веома доброј представи "Читач" и одлучила да останем, истакла је за "Новости" глумица Мирјана Карановић, која је данас потписала уговор са позориштем на Црвеном крсту.

ДОНОСИ МУДРОСТ И ИСКУСТВО: Мирјана Карановић постала стални члан БДП

Фото Танјуг

Једна од наших најзначајнијих сценских уметница, иначе, досадашњу каријеру градила је као члан Југословенског драмског позоришта.

- Занимљиво ми је да будем део овог ансамбла и ове енергије - тврди глимица.

- У БДП сам препознала неку храброст, усмерење ка другачијем театру. Позоришту који истражује, ради на томе да ствара трендове, а не да их прати. У овој кући спајају младост и њену енергију са искуством и мудрошћу. Надам се да ће ово трајати.

Управник БДП-а Југ Радивојевић за наш лист открива да за долазак нових чланова нису отварали нова радна места, већ су попуњавали празнине у ансамблу, настале одласком у пензију старијих чланова.

- Најбољи начин да се развије театар је да се ојача глумачки ансамбл - наглашава Радивојевић.

- Идеја је била да доведемо најбоље доказане уметнике, али и најталентованије младе.

Фото Танјуг

Први је тако дошао Милош Биковић, па Андреја Кузмановић, затим Марко Гверо, Вања Ненадић и Бранка Катић, да би нам се сада придружила и Мирјана Карановић. Ове године ћемо се појачати са још две изванредне младе глумице Ивом Илинчић и Исидором Симјоновић, а следеће - Нином Јанковић и Миодрагом Радоњићем. Са тих десеторо глумаца, направићемо селекцију која ће моћи да одговори нашем амбициозном репертоару.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)