АНДРИЈА НОТОМ ОСВАЈА ЛОНДОН: Велики успех пијанисте из Ваљева

Бранко Пузовић

07. 03. 2021. у 09:53

АНДРИЈА НОТОМ ОСВАЈА ЛОНДОН: Велики успех пијанисте из Ваљева

Фото Приватна архива

АНДРИЈА Танасковић, ученик првог разреда Средње музичке школе "Живорад Грбић" у Ваљеву, класа клавира, један је од победника реномираног светског такмичења младих пијаниста Grand Prize Virtuoso у Лондону.

Као једног од најбољих, Андрију очекује концерт у једној од најпознатијих концертних сала у свету, на сцени чувеног "Ројал Алберт хола" у Лондону.

Танасковић је ученик клавира у класи професора Славице Рајевац и Ивана Митровића.

Један је од најуспешнијих представника клавирског одсека у историји ваљевске музичке школе, а у Лондону је тријумфовао у конкуренцији више од 250 младих пијаниста из целог света. И пре три године, на предлог професора Славице Рајевац, учествовао је на овом такмичењу, које је одржано у Салцбургу у Аустрији, такође победио и наступио у чувеној концертној дворани Mozarteum Concert Hall!

ПОТВРДА ТАЛЕНТА

- УСПЕХ Андрије Танасковића велика је потврда његовог талента, али и усмереног, стручног и посвећеног рада професора - каже мр Сузана Радовановић Перић, директорка МШ "Живорад Грбић".

- Награда је несумњиво врло значајан успон на нови врх у његовом пијанистичком развоју, што често остаје недосањани сан многих који се баве музиком.

- Награда у Лондону стигла је у правом тренутку, као подстрек и охрабрење, јер од почетка пандемије короне нисам имао прилику да наступам и да се такмичим, па сам губио осећај сигурности који се гради годинама кроз концерте пред публиком - каже Андрија Танасковић.

ПРЕСТИЖ У лондонској дворани наступају одабрани, Фото Фејсбук

- Ове године планирам, ако ситуација дозволи, да учествујем на свим значајним такмичењима у Србији, одржим концерте пред својом публиком, али и у другим градовима.

Вредно се спремам, вежбам свакога дана, на свирање не гледам као на обавезу, већ као на добар тренинг.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)