ИГРА ПОБЕЂУЈЕ И ПАНДЕМИЈУ: Најављен 18. београдски фестивал игре

М. Н. М.

03. 03. 2021. у 23:16

ИГРА ПОБЕЂУЈЕ И ПАНДЕМИЈУ: Најављен 18. београдски фестивал игре

Фото Танјуг

БЕОГРАДСКИ фестивал игре (БФИ) чије ће се осамнаесто издање одвијати од 23. марта у Београду и другим градовима Србије, представљен је и најављен јуче у здању Скупштине Србије - чији је председавајући, Ивица Дачић, ову манифестацију назвао једним од најзначајнијих културних брендова Србије, истичући да "уметност може да победи" чак и у условима пандемије.

- У региону, а и шире, нема пуно манифестација које на сличан начин промовишу уметничку игру и на једном месту окупљају највећа светска имена из те области - рекла је министарка културе Маја Гојковић, нагласивши да и ће и овогодишњи Фестивал омогућити публици у Србији да ужива у представама познатих светских компанија, попут престижног Њујорк сити балета чија се представа нашла на програму овогодишњег издања БФИ.

Звезде, прваке и солисте чувене трупе публика је жељно ишчекивала још прошле године, а сада ћемо их најзад и гледати у новосадском СНП и у београдском ЈДП - што ће бити први њихови наступи после принудног спуштања завеса на матичној им њујоршкој сцени.

Говорили су и заменик градоначелника Београда, Горан Весић, те амбасадори земаља чији уметници учествују на фестивалу а који су исказали захвалност директорки и идејном творцу БФИ, Аји Јунг, за енергију и упорност.

Први део 18. фестивала одржаће се од 23. марта до 15. априла, док ће друге представе и пратећи програми бити уприличени током јесени, због чега се трајање БФИ 2021. протеже све до почетка октобра.

Слогани 18. издања (#enjoynormal, #enjoylive, #enjoylove, #enjoydance) ће се смењивати, али сви позивају на уживање у живом наступу и магији театра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)