БИЉАНИ "НОВА НАДА": Стижу награде и поклони за мале глумце из "Даре из Јасеновца"

А. В. В. - В. В.

04. 03. 2021. у 11:08

БИЉАНИ НОВА НАДА: Стижу награде и поклони за мале глумце из Даре из Јасеновца

Фото промо

ПОЗИТИВНИ одјеци филма Предрага Антонијевића "Дара из Јасеновца" не јењавају, а прича о трагедији српског народа током Другог светског рата у логору Јасеновац, у усташкој Независној Држави Хрватској, потресла је милионско гледалиште у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

Публику је посебно дирнула глума мале Биљане Чекић, која је маестрално изнела насловну улогу. Низу похвала које је примила, јуче се прикључила и новоустановљена награда "Нова нада" коју јој је доделио Национални фестивал дечјег видео-клипа КИДИКЕМ, за изузетна остварења деце и младих у филмској уметности.

Једнаку пажњу јавности привукла су и тројица трогодишњака из Херцег Новог, браћа Јаков, Симон и Лука Шарановић, који су тумачили лик малог Буде и одмах освојили срца публике.

ДРУЖЕЊЕ Шарановићи са челницима Херцег Новог, Фото В. В.

Они су јуче били гости председника Херцег Новог Стевана Катића и његових сарадника, председника локалног парламента Николе Самарџића, потпредседнице Општине Весне Самарџић и шефице Кабинета председника Драгане Станишић.

Марија Шарановић, мајка глумачке тројке, захвалила је на пријему који ју је, како је рекла, пријатно изненадио, а председник Катић истакао је задовољство због сусрета са малим глумачким звездама на чији су ангажман у филму "Дара из Јасеновца" грађани Херцег Новог поносни. Уз жељу да, ако то буде њихов избор, израсту у праве филмске звезде, малишанима су уручени и пригодни поклони.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)