ХОЛИВУД ЗАНИМА ПРИЧА О "ЖУТОЈ КУЋИ": Редитељ Пол Кампф, за "Новости", о плановима за почетак снимања "Жетве"

А. ПОПАДИЋ

03. 03. 2021. у 11:13

ХОЛИВУД ЗАНИМА ПРИЧА О ЖУТОЈ КУЋИ: Редитељ Пол Кампф, за Новости, о плановима за почетак снимања Жетве

Фото: Printskrin

ПАНДЕМИЈА је пореметила све наше планове око филма "Жетва" и одложила их за годину дана, што је случај и са већином других продукција.

Али, искористили смо ову принудну паузу да се што боље припремимо - каже, за "Новости", амерички редитељ Пол Кампф који снима филм о злогласној "жутој кући".

"Жетва" је заснована на роману Веселина Џелетовића "Српско срце Јоханово" о богатом Немцу Јохану коме је у "жутој кући" пресађено срце српске жртве, а који долази на Косово у потрази за одговорима.

Кампф је планирао да започне кастинг још прошлог септембра, али је сложена епидемиолошка ситуација у свету све пореметила. Како нам је открио, недавну посету Србији искористио је за разговоре са својим продуцентским партнером Драганом Ивановићем из "Бандур филма", компанијом Avala Studios, као и са надлежнима у Филмском центру Србије, који је са 40 милиона долара подржао ову причу.

- По повратку из Београда започео сам преговоре са познатом холивудском филмском компанијом која је, после увида у сценарио, изразила интересовање да се прикључи нашем пројекту. Надам се да ћемо у наредним недељама склопити уговор и моћи да објавимо име новог партнера - открива нам редитељ, који је и адаптирао сценарио за "Жетву".

Редитељ Пол Кампф, Фото промо

А како напредује потрага за главним глумцем који ће оживети лик Јохана?

ФИЛМ НА ЕНГЛЕСКОМ

КАКО је раније најављено већи део филма "Жетва" биће на енглеском, а мањи на српском.

- Најважније је да прво потпишемо уговор са главним глумцем, јер ће нам то дати тачан временски оквир снимања. Тек после тога почећемо да трагамо за глумцима из Србије - најављује Кампф.

- Имамо листу од неколико врхунских глумаца које бисмо волели да видимо у улози Јохана, а тренутно преговарамо са њиховим агентима, проверавамо слободне термине. У питању су врхунски глумци који очекују велики хонорар да би изабрали ваш филм јер свакодневно добијају мноштво оваквих понуда. Зато обезбеђујемо додатна финансијска средства како би наша понуда била конкурентна другима. Сада припремамо уговоре за наше главне кандидате, а прве преговоре очекујемо крајем месеца.

Фото АП

По речима Пола Кампфа, план је да снимање почне на јесен, између септембра и краја 2021. године.

- Такав план је презентован кандидатима за главног глумца, али ако се случајно деси да неко од оних које желимо не може да се уклопи, у могућности смо да снимање померимо најкасније до идућег пролећа. Али, сви радимо на томе да прва клапа "Жетве" буде на јесен.

Познати амерички глумац Харви Кајтел раније је својим потписом потврдио да ће се појавити у филму. Реч је о мањој улози, али, како нам је пренео редитељ, Кајтел је пристао јер сматра да се ради о изузетно важној теми. Писану сагласност дала је и Маја Моргенштерн, нашој публици позната по улози Богородице у спектаклу Мела Гибсона "Страдање Исусово". Питали смо редитеља да ли овај договор још важи?

Фото Архива

- Обоје су изразили велику жељу да и даље буду део нашег филма. Будући да је пандемија одложила наш пројекат, чим осигурамо нове датуме снимања, проверићемо да ли се уклапају са њиховим слободним терминима - закључује Пол Кампф.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)