ПРИЧА О ОБИЧНОЈ, НУКЛЕАРНОЈ ПОРОДИЦИ: Нова представа на сцени Беорадског драмског позоришта

В.В.С.

02. 03. 2021. у 16:56

ПРИЧА О ОБИЧНОЈ, НУКЛЕАРНОЈ ПОРОДИЦИ: Нова представа на сцени Беорадског драмског позоришта

Новости

ПРЕМИЈЕРА представе „Дан када ја није више било ја“, по тексту Роланда Шимелпфенига, у режији Таре Манић, биће изведена у суботу (6. марта ) на Великој сцени Београдског драмског позоришта.

„Дан када ја није више било ја“ је комад једног од најчешће извођених, најнаграђиванијих савремених немачких аутора, специфичног приповедачког израза, Роланда Шимелпфенига. Праизведба је била у Дојчес Театру у режији Ане Ленк 2018. године.

- Ово је комад о обичној, нуклеарној породици у којој се једног дана деси нешто необично: оствари им се оно о чему су кришом сањали и у породичном дому се појављују двојници родитеља. У Роландовом бајковитом, надреалистичном комаду, који разматра и иронизује баналност свакодневице и опасност потиснутих жеља, испитује се шта данас подразумева брак, породица и идентитет, али кроз апсурд иманентан данашњем тренутку и савременој комуникацији – изјавила је редитељка Тара Манић

У представи играју: Наташа Марковић, Ивана Николић, Иван Томић, Даниел Сич, Иван Зарић и Слађана Влајовић. Драматургију потписује Вук Бошковић, сценографију и костиме урадила је Селена Орб, композитор је Владимир Пејковић, а кореограф Дејан Коларов.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)