ВЕЛИКЕ ТАЈНЕ УДБАША: Предраг Мики Манојловић о улози у филму Ненада Павловића "Траг дивљачи"

Д. АЛИХОЏИЋ

27. 02. 2021. у 07:55

ВЕЛИКЕ ТАЈНЕ УДБАША: Предраг Мики Манојловић о улози у филму Ненада Павловића Траг дивљачи

Фото ATAImages

ПОСЛЕ више од четири деценије од сарадње са Живојином Жиком Павловићем у филму "Хајка", наш познати глумац Предраг Мики Манојловић прихватио се сарадње и са његовим сином, редитељом Ненадом Павловићем.

У филму "Траг дивљачи" чије снимање почиње 1. марта на локацијама у Књажевцу, Зајечару, Нишу и Београду, Манојловић глуми удбаша Благоја, а не крије да је прихватио улогу јер је у питању "посебан, одличан и озбиљан филм".

- Благоје је човек који не одустаје, он се бори за оно у шта верује али је упропастио породицу. Сценарио је врло сложен. Из мог угла Благоје је негативац. Зато што није успео да уради многе ствари са породицом и децом и зато што је убио доста невиних људи у времену које ми не видимо у филму, али о томе се говори. То је оно време када је Озна растурала и чак му и син, кога глуми Уликс Фехмиу, каже да су му "руке крваве до лаката" - прича Манојловић.

Истиче да је срећан што ће се филм снимати и у Нишу, јер је то град који поштује глумце и где је освајао награде.

- Моја некадашња идеја у вези са Филмским фестивалом у Нишу никада није наишла на плодно тло. Дакле, поред значаја који је имао у Југославији, то је једини фестивал овог типа који постоји. Предлагао сам да буде много шири, да нам пружи прилику да видимо друге кинематографије, Бугаре, Грке, Италијане, Шпанце, видели бисмо озбиљне домете у глуми.

ПОВРТАРСТВО

ПОСЛЕДЊИХ годину дана највише ме радовало повртарство које сам открио, а нисам имао појма како се то ради. На једном малом парчету земље, на висини која није за садњу, успео сам да произведем парадајз, тиквице, салату, лук. Нисам знао колико је то у суштини тешко за одржавање, уколико немате пестициде, а ја то немам - испричао нам је Манојловић.

Такав фестивал би постао веома значајан у региону и Европи - сматра Манојловић.

Открива нам да ће по завршетку рада на "Трагу дивљачи" отпутовати у иностранство на ново снимање, али још не може да говори о чему се ради.

- У Србији се тренутно доста снима и то нарочито серије, а разлози су познати. Али не верујем да ће то дуго да траје, јер серије које се снимају углавном личе једна на другу.

Превише их је и превише је истих лица у њима, тако да кад гледате неку серију - не знате шта гледате - каже Манојловић.

Недавно је у оквиру 32. филмског фестивала у Трсту добио награду Eastern Star 2021 за повезивање кинематографија Истока и Запада.

- Значи ми та награда, али морам да приметим да је у нашим медијима прошла неопажено. У суштини, када сте млади награде су вам потребне и желите да их имате, али када их добијете онда вам више нису важне - сматра славни глумац.

Манојловић не крије да су га погодили одласци једне од најпознатијих глумица са простора бивше Југославије Мире Фурлан и легендарног кантаутора Ђорђа Балашевића, али поручује:
- Ово су интимна питања и рећи ћу вам зашто. Не волим у Србији ову нашу некрофиличну потребу да свако говори о ономе ко је отишао, а заправо говори о себи. Дакле, о смрти Мире Фурлан, нисте могли да прочитате шта мислим о томе нити ћу вам то рећи, то је моја интимна ствар. Исто и за Ђорђа Балашевића. Што се тиче оплакивања, лепо је да их је народ волео.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)