ОДЛАЖЕ СЕ НАСТУП ТРУПЕ ГРЧКОГ КОРЕОГРАФА: Трупа Димитриса Папајоануа пред београдском публиком у априлу

Д.М.

25. 02. 2021. у 23:27

ОДЛАЖЕ СЕ НАСТУП ТРУПЕ ГРЧКОГ КОРЕОГРАФА: Трупа Димитриса Папајоануа пред београдском публиком у априлу

Фото: Julian Mommert

НОВИ комад грчког кореографа Димитриса Папајоануа, најављен за само отварање 18. "Београдског фестивала игре", 20. марта, 2021. године на великој сцени Српског народног позоришта, одлаже се за 14. и 15. април, на истој сцени.

Наступ трупе чувеног аутора помера се због ригорозних анти-епидемиолошких мера у Атини, које су онемогућиле пробе захтевног комада, али и отказивања наступа у париском Театру де ла Вил у марту.

Димитрис Папајоану је пре неколико дана добио посебне гаранције Министарства културе Грчке за почетак припрема турнеје, па ће Нови Сад бити прва станица за гостовање његове нове продукције.

Због великог интересовања публике из земље и региона, али и напора организатора Београдског фестивала игре и Српског народног позоришта у Новом Саду да трупа упркос свим изазовима наступи у Србији, комад "Мастило" у коме ћемо на сцени видети и самог Папајоануа, играће се две вечери, односно 14. и 15. априла.

Намештање спектакуларне сценографије за ово дело, почеће неколико дана раније, а камиони са расветом и сценском опремом, кренуће ка Новом Саду већ почетком априла.

Купљене улазнице за представу која је требало да се одржи 20. марта, важиће за 14. април, и није их потребно мењати. 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)