ЖЕНСКЕ ПРИЧЕ ГАТАРЕ И ДОКТОРА ПСИХОЛОГИЈЕ: ТВ Новости на снимању ситкома "Колегинице", који се од вечерас емитује на Телевизији К1

ЈЕЛЕНА БАЊАНИН

27. 02. 2021. у 16:21

ЖЕНСКЕ ПРИЧЕ ГАТАРЕ И ДОКТОРА ПСИХОЛОГИЈЕ: ТВ Новости на снимању ситкома Колегинице, који се од вечерас емитује на Телевизији К1

Фото Војислав Данилов

СУДАР брзе реке Зорице и мирног потока Бојане, гатаре и доктора психологије, изазваће низ згода и незгода које ћемо пратити у новој хумористичкој серији "Колегинице", од 27. фебруара, викендом у 22.00, на телевизији К1.

Млади Марко Глушич дебитује као режисер, а сценарио од 50 епизода потписује Семир Гицић, драмски писац и глумац из Новог Пазара. Екипа "ТВ новости" посетила је сет серије у продукцији куће Focus Brothers, која се већ два и по месеца снима у Обреновцу.

- Баш је добро што сте данас дошли, јер се у епизоди коју снимамо дешава нешто потпуно ишчашено. Увек је хаотично на снимању, а поготово када се ради ситком - каже нам редитељ Марко Глушич и објашњава зашто се серија "Колегинице" рекламира као "први женски ситком". - Трудимо се да теме којима се бавимо буду блиске женама, ликови су већински женски, а главни актери су Бојана и Зорица, које играју Тамара Радовановић и Весна Станковић. Комедија произлази из њиховог односа, који настаје након што Зорица у првој епизоди предложи Бојани да заједно изнајме локал од Љубише, кога игра Борис Миливојевић.

Сценариста Семир Гицић, који уједно тумачи лик Меше, објашњава нам да је јунаке "ишчашио" Мешин кошмар. Меша сваке ноћи сања да су сви људи који га окружују постали другачији. Он гради имиџ опасног типа, који увек прати шта јунаци серије раде и многе од њих јури за новац.

- Он може све да вам набави за пола сата, једино атомску бомбу морате да сачекате до сутра. Има душу и даће вам све што може, али ако му не вратите дуг у договорено време, онда и црно испод ноктију вади. Сви заћуте када се Меша појави, али видећемо га и како плаче у биоскопу док Титаник тоне. Широком лепезом ликова хтео сам да покажем да и шут са рогатим мора да изађе на крај, а да рогови у врећи морају да нађу компромис - закључује Гицић.

НАЈМЛАЂИ СТУДЕНТ КЛАВИРА

УЛОГА тинејџерке Ање, ћерке станодавца Љубише, припала је младој Уни Миљуш, која поред глуме има још једну страст.

- Тренутно сам најмлађи студент клавира у Србији. Са 14 година сам уписала Академију уметности у Новом Саду. Као мала, била сам члан Народног позоришта у Београду и играла сам у представи "Арчибалд Рајс". Запоставила сам глуму да бих могла да се потпуно посветим свирању клавира. Сада сам добила прилику да се вратим глуми и жеља за њом ми се појачала - каже Уна. - У серији сарађујем са изузетним глумцима, а играм Ању која је у најбунтовнијим годинама. Пролази кроз разне фазе и прави проблеме родитељима који су разведени. Са мајком Софијом има стегнут однос, а не допада јој се ни начин живота оца Љубише. Ања је изузетно паметна и гледа да из сваке ситуације извуче корист за себе.

Док разгледамо живописне слике у ординацији, глумица Весна Станковић наглашава да је драгоцено што су окосница серије "Колегинице" женски ликови.

- Међутим, чак је и ова серија измакла контроли и приче су се опет окренуле ка ономе што се више тиче мушке публике. То је нормално ако имамо мушког писца и редитеља. Идеја је била да "Колегинице" понуде приче из женског угла, и доста се боримо да тако и остане. Некад се једноставно не разумемо и оно што је нама женама смешно, мушкарцима није. Сва срећа па је сценариста Семир Гицић духовит, интелигентан и сујетан у разумним границама. Зато се, без обзира на презиме, не гица превише када му мењамо текст - духовито примећује Весна Станковић.

Након што је Веснина јунакиња Зорица изгубила посао кафе-куварице у текстилној фабрици, започела је борбу за живот тако што гледа у карте, пасуљ, скида црну магију и чисти ауре.

Ходником испред ординације се у добро скројеном оделу шета глумац Борис Миливојевић, који нам укратко објашњава да је његов Љубиша обичан, просечан човек:

- Љубиша нема никакве школе, ради за тезгом на пијаци и сналази се. Живи од тога да препрода нешто ситно чега се докопа. Од мајке му је остао овај стан, односно локал, који издаје Зорици и Бојани. Оне су лепе, згодне и свако би их пожелео, али нема пас за шта да их уједе. Мислиле су да ће нешто да зараде, али слаба вајда. Љубиша је много добар тип, гледа им кроз прсте и тражи додатни посао јер оне немају да му плате кирију.

Убрзо се Борису придружује глумица Тамара Радовановић "утегнута" у корсет, јер следи сцена у којој Меша изнова у сну затиче Љубишу и Бојану у страсној игри завођења.

МАФИЈОЗА МЕКОГ СРЦА

У СЕРИЈИ "Колегинице" игра више од 70 глумаца, а екипу чине Борис Комненић, Миљана Кравић, Бојан Хлишћ, Наташа Аксентијевић, Барбара Петровић, Јелица Ковачевић, Душан Момчиловић, Саша Јоксимовић, Катарина Барјактаревић и многи други. Посебно је занимљива улога Предрага Дамњановића, који игра Мешиног помоћника Момира.

- Он је локални дрипац и мафијоза, али меког срца. Дрчан је и све покушава да постигне уз вику и буку. На крају буде врло добар пријатељ свима, а најбољи је, наравно, са надређеним Мешом. Они се мотају свуда, по кућама, канцеларијама, пијацама, улицама и баве се врло мутним, али ситним радњама - објашњава Дамњановић.

- У Мешином уврнутом сну Бојана је опасница, заводница, даркерка, а иначе је смерна, вредна и паметна девојка, која носи врцавост и елан. Бојана вапи за животом који још није упознала, а изучава науку која се бави свима нама. Требало би да много боље познаје људе, али у пракси нема довољно животног искуства - каже нам Тамара Радовановић.

Њена јунакиња је у Београд стигла из Стопања, у потрази за осамостаљењем, професионалним успехом и љубављу. Зато се предано трудила да постане део урбане средине.

- Бојана је побегла од оца, мајке и миљеа у коме је одрасла. Зато јој је Зорица ауторитет и у њој види родитеља. Зорица и Бојана се стално свађају, али и покривају једна другу када су у невољи и држе се заједно као партнери у злочину. Серија "Колегинице" је прича о животу и борбама коју, за разлику од осталих, приповедају две жене чији су карактери као небо и земља. Битке које воде нису само женске и зато Бојана и Зорица често морају да буду и мушкарци, односно да буду јаке и да се изборе за себе. Волела бих да има више таквих женских ликова - закључује Радовановићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)