ГОЈКОВИЋ СА ДИРЕКТОРОМ ПРИРОДЊАЧКОГ МУЗЕЈА: Из Нацрта закона потпуно јасно да је то републичка установа културе

Novosti online

24. 02. 2021. у 14:06

МИНИСТАРКА културе и информисања Маја Гојковић одржала је данас састанак са директором Природњачког музеја Миланом Пауновићем, поводом лажних вести које су у току јучерашњег дана пласиране, а везано за даљи статус ове републичке установе културе.

ГОЈКОВИЋ СА ДИРЕКТОРОМ ПРИРОДЊАЧКОГ МУЗЕЈА: Из Нацрта закона потпуно јасно да је то републичка установа културе

Фото: Министарство

-На састанку је истакнуто да је Нацрт закона о музејској делатности, који ће се ускоро наћи пред Народном скупштином Републике Србије, дефинисао између осталог и статус Природњачког музеја. Из текста Нацрта закона је потпуно јасно да је то републичка установа културе и да ће и након усвајања овог закона наставити да ради у оваквом статусу. Тако су на састанку разјашњене све измишљотине које су јуче провејавале у делу јавности - стоји у саопштењу Министарства.

Директор Музеја и министар културе и информисања су након тога разговарали о даљим плановима рада са посебним освртом на планове везане за изградњу зграде Музеја.

- Министарство културе и информисања за ову годину определило је средства за расписивање конкурса за идејно решење за зграду Музеја која је предвиђено да буде на Новом Београду одлуком Скупштине града Београда - додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТАРА НАРОДНА ВЕРОВАЊА: Ево зашто не треба убијати змије