МУЧИЛА И КЛАЛА ЖЕНЕ И ДЕЦУ! Прелепа српска глумица у "Дари из Јасеновца" оживела правог монструма (ФОТО)

Новости онлине

23. 02. 2021. у 19:59

УСТАШКУ управу женског дела концентрационог логора у Старој Градишки сачињавале су Маја Буждон из Бакра, која је била командант, Божена Обрадовић са Кордуна и Нада Шакић из Ливна, а важиле су за озлоглашену "црну тројку" Јасеновца.

МУЧИЛА И КЛАЛА ЖЕНЕ И ДЕЦУ! Прелепа српска глумица у Дари из Јасеновца оживела правог монструма (ФОТО)

Фото: Принтсцреен

Марија Маја Буждон Сломић, била је командант женског дела усташког логора Стара Градишка од 1942 до 1945. године, а иако није "заузела" толико места у радњи филма "Дара из Јасеновца", била је подједнако позната по зверствима као и друге усташе у логорима у Јасеновцу.

На њих је пуцала и неколико их убила. Тукла их је палицама и моткама. Пуштала је псе на њих. Наређивала је њихово бацање у самице где су умирале од глади и болести.

Након пораза усташа бежала је пред победничком партизанском војском из Хрватске у Словенију где су ју партизани ухватили 1945. године. Одмах је одведена на суђење у војни суд у Загребу где су је исте године осудили на казну смрти вешањем.

Улога бездушне девојке - мучитељке у филму "Дара из Јасеновца" припала је младој српској глумици Мартини Китановић, а сцена где убија мајку болесног детета остала је свима урезана у памћењу.

Младу уметницу домаћа публика зна из остварења "Јужни ветар", али и из популарне серије "Војна академија".

Мартина је изузетно активна на друштвеној мрежи Инстаграм, а гледајући њене фотографије тешко је поверовати да ова лепа девојка успешно може да изнесе ролу монструма.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)