"НЕМОГУЋЕ ЈЕ ПОЈМИТИ ТОЛИКО ЗЛО": Татјана Кецман за "Новости" о улози злогласне часне сестре Пулхерије у филму "Дара из Јасеновца" (ФОТО)

А. П.

22. 02. 2021. у 21:12

ЛЕДЕНО плаве очи и злослутни поглед часне сестре Барте Пулхерије најавили су пакао који је очекивао малену Дару и њену породицу на уласку у Јасеновац.

НЕМОГУЋЕ ЈЕ ПОЈМИТИ ТОЛИКО ЗЛО: Татјана Кецман за Новости о улози злогласне часне сестре Пулхерије у филму Дара из Јасеновца (ФОТО)

Фото: Принтсцреен

Одмах по завршетку ТВ премијере "Даре из Јасеновца" гледаоци су почели да хвале упечатљиву глуму Татјане Кецман, која је "ледила крв у жилама" као злогласна сестра Барта.

Фото "Инстаграм"

 

- Немогуће је вежбати тај поглед, то зло. Природно имам изразито светле очи, које су "радиле" за тај мој лик. Ја сам само Барту, како глумци воле да кажу, "уселила у себе" и неизмерно ми је драго што је то публика препознала и похвалила - каже, за "Новости", Татјана Кецман.

Иако је ових дана заузета снимањем наставка серије "Убице мог оца" немогуће јој је да игнорише силне позиве и поруке које добија после премијере филма.

ТЕЛЕФОН НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ЗВОНИ

ТЕЛЕФОН није престао да звони од суботе вече, када је "Дара из Јасеновца" приказана на РТС. Хвала свима на комплиментима. Тешко је похвалити један тако негативан лик, осим да се каже: "Била си дивно одвратна" - каже Татјана Кецман.

Барта Пулхерија, Фото: Printskrin

Каже да није имала никакву дилему да ли да прихвати улогу сестре Барте, која је била одговорна за најмонструозније злочине према деци. Пулхерија је била главна управница дечјег логора у Јастребарском и рођака усташког идеолога Мила Будака, а у историји је остала упамћена по бездушном поступању према деци.

- Такву количину зла људски ум не може да појми и разуме. Као и сваки глумац, трудила сам се да будем поштена према свом лику, проучавала Бартину биографију, читала да је она расла окружена страхом и смрти, али, наравно, за такву монструозност не постоји никакво оправдање.

Тешко је тумачити нељуде, али када сам почела да се бавим глумом нисам ни мислила да цео живот играм племените и позитивне ликове. У једном тренутку сам се уплашила да ће мој лик бити једнолинијски, можда и досадан у том свом злу, али сад видим да сам успела, да је Барта оставила јак утисак - каже Татјана Кецман.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)