МИРЈАНИ КАРАНОВИЋ "ТАТЈАНА ЛУКЈАНОВА"

С. Б. М.

20. 02. 2021. у 14:46

БЕОГРАДСКО драмско позориште обележава данас 74 рођендан, а главна годишња награда "Татјана Лукјанова" (за вишегодишњи допринос овој кући и позоришном животу Србије) уручена је Мирјани Карановић.

МИРЈАНИ КАРАНОВИЋ ТАТЈАНА ЛУКЈАНОВА

Фото: Ж. Кнежевић

Дан позоришта, биће обележен и вечерашњим премијерним извођењем представе "Кишне капи на врелом камењу" Рајнера Вернера Фазбиндера, у режији Југа Ђорђевића.

Управни одбор БДП ( Александар Стаматовић, Снежана Кутрички, Наташа Марковић, Милорад Дамјановић и Петар Бенчина) доделили су годишње награде, а "Татјана Лукјанова" припала је Мирјани Карановић због представе "Читач". Њој је награду уручио Јагуш Марковић.

- Бескрајно ми је драго због ове награде, јер је Лукјанова оставила велики траг кад је била зрела глумица. Кад су ме позвали да играм у "Читачу" сећам се да нисам могла да дишем. бринула сам како ће ме колеге прихватити. Пресрећна сам што сам упознала редитеља Љешевића "за моју меру", који ме је пистио да будем ја. Зато сам срећна и поносна што сам део овог репертоара! - рекла је Карановић.

Специјална награда за уметнички допринос припала је ансамблу представе "Ружни, прљви, зли", Слободану Обрадовићу у режији Ленке Удовички. Годишња награда за уметнички допринос припала је Борису Љешевићу, редитељу представе "Читач", која је проглашена културним догађајем 2020.

- Хвала БДП што доказује да је позориште живо, вечно и потребно. Хвала Мири Карановић што се уселила у мој живот и целој екипи "Читача" - навео је Љешевић

Уз громогласан аплауз, али и уз песму "Данас нам је диван дан" колектив БДП поздравио је уручење награде Срђану Обреновићу, за изузетан доприноу  у креирању имиџа куће. Награду за допринос у развоју сценске делатности уручена је Владимиру Радисављевићу. Награду за радни допринос добили су руководилац финансија Дејан Стојановић и економиста Жељко Николић.

Од данас, нова чланица БДП је и наша прослављена глумица Бранка Катић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)