НИТИ ЈЕ ПРОПАГАНДА, НИТИ ВЕЛИКОСРПСКИ МИТ: Вучић о "Дари из Јасеновца" - честитао ауторима и бруталном истином одговорио Хрватима!

tanjug

15. 02. 2021. у 00:08

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је вечерас да су Србији потребни добри односи са Хрватском, али да нигде није убијено толико људи као у Јасеновцу и да филма Дара из Јасеновца није пропагандни.

НИТИ ЈЕ ПРОПАГАНДА, НИТИ ВЕЛИКОСРПСКИ МИТ: Вучић о Дари из Јасеновца - честитао ауторима и бруталном истином одговорио Хрватима!

Фото Промо/"Мегаком филм"

Вучић је то рекао у емисији Хит твит на тв Пинк коментаришући медијска реаговања у Хрватској поводом филма Дара из Јасеновца у којима се тврди да је у питању пропагандни филм и великосрпски мит. Он је нагласио да је филм видео и да се не може говорити о пропаганди, а да ће аутори филма Предраг Гага Антонијевић и Наташа Дракулић сутра добити орден, јер су имали храбрости да све то прикажу.

Вучић је додао да је овакве покушаје већ гледао, а да је страдање српског народа од усташког режима било језиво.

Напомиње и да га не потресају злонамерне тврдње, и да је зато увео да се обележавају сва српска страдања.

- Овде су ме само похвалили, прецизно сам рекао шта су нам радили - казао је Вучић поводом његовог ранијег говора који је емитован у прилогу на једној загребачкој телевизији уз осврт о филму Дара из Јасеновца пошто је испао из трке за Оскара.

Вучић је упитао и шта је нетачно о томе што је говорио о усташким злочинима западно од Дрине и да ли то значи да сви Срби који су побијени нису побијени.

Напомиње и да је такве теорије слушао и о томе да припаднике његове породице нису убиле усташе.

Упитан да прокоментарише и различите оцене на друштвеним мрежама каже да то само говори о томе да још нисмо преболели 91. ни 95. годину и да ће морати више да се ради да би се то разумело.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)