ПРОМЕНЕ: Биковић на овом месту заменио Бјелогрлића

А. П.

09. 02. 2021. у 15:09

Глумац и продуцент Милош Биковић нови је председник Групације за кинематографију при Привредној комори Србије.

ПРОМЕНЕ: Биковић на овом месту заменио Бјелогрлића

Фото: D. Milovanović

Председништво Групације једногласно је изабрало Биковића, који је на месту председника заменио глумца и продуцента Драгана Бјелогрлића.

- Почаствован сам што сам изабран за председника Групације кинематографије и драго ми је што ме је предложио дугогодишњи пријатељ и колега Драган Бјелогрлић. Верујем да ћу у наредном периоду моћи да се ослоним на своје искуство које није велико, али није ни занемарљиво јер је специфично, и да ћу уз сарадњу са старијим колегама допринети побољшању и унапређењу наше индустрије, како за филмске раднике тако и за и културу уопште - рекао је Биковић.

Доскорашњи председник Драган Бјелогрлић очекује да ће млађе колеге унети нову снагу у српску кинематографију и ојачати лидерску позицију у региону и побољшати препознатљивост на светском нивоу.

Филмски продуценти, дистрибутери, приказивачи и пружаоци продуцентских услуга конституисали су Групацију зa кинематографију при Привредној комори Србије 2014. године, са циљем да буде "јединствена адреса за све проблеме филмске уметности и индустрије". 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)