КОЛАРИЋЕВА ПРВА НА ЛИСТИ: Управни одбор Музеја савремене уметности послао мишљење о кандидатима

М. А. К.

08. 02. 2021. у 23:15

УПРАВНИ Одбор Музеја саверемене уметности проследио је резултате јавног конкурса за избор дирктора ове важне културне институције на београдском Ушћу, на даље одлучивање Министарству културе и информисања.

КОЛАРИЋЕВА ПРВА НА ЛИСТИ: Управни одбор  Музеја савремене уметности послао мишљење о кандидатима

Фото архива

Како "Новости" сазнају из поузданих извора, сва четири кандидата, са којима је обављен јавни разговор крајем јануара - Нела Тонковић, Маријана Коларић, Слободан Накарада и Бранко Поповић, позитивно су оцењени, односно констатовано је да су подобни за челну позицију у МСУ.

Као најподобнијег кандидата, Управни одбор је, ипак, препоручио Маријану Коларић, историчарку уметности и тренутну уметничку директорку приватне галерије "Новембар" са Врачара, коју је она и основала са Срђаном Шапером.

На јучерашњој конференцији поводом сто дана рада Министарства културе и информисања, министарка Маја Гојковић је рекла да очекује да ће јој ових дана стићи листа приоритета коју је саставио УО МСУ, на челу са председником Владиславом Шћепановићем.

- Видећу како су их рангирали. Поштоваћу њихову вољу и такав предлог упутити Влади Републике Србије на усвајање, без икаквог уплитања - истакла је министарка Гојковић.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)