"ДАРА" ДАНАС ПРЕД АМЕРИКАНЦИМА: Широм САД почиње биоскопска дистрибуција филма Предрага Гаге Антонијевића

А. П. - C. M.

05. 02. 2021. у 09:11

ЧИКАГО, Атланта, Далас, Мајами, Хјустон само су неки од америчких градова у чијим биоскопима данас креће дистрибуција филма редитеља Предрага Гаге Антонијевића "Дара из Јасеновца", српског кандидата за награду Оскар.

ДАРА ДАНАС ПРЕД АМЕРИКАНЦИМА: Широм САД почиње биоскопска дистрибуција филма Предрага Гаге Антонијевића

Фото Промо

- "Дара из Јасеновца" није филм против Хрвата, већ говори о злу који су они починили - изјавио је стручњак за Холокауст и саветник у том филму Мајкл Беренбаум, у интервјуу за портал "Рамас скрин". Одбацујући критике Џеја Вајсберга из магазина "Варајети" да је филм антихрватски, Беренбаум каже да је он пропустио да уочи да се Хрвати у филму појављују и као спасиоци у неким ситуацијама.

Беренбаум је подсетио да је то био једини логор који нису водили нацисти, али су га усташе направиле "по узору на Аушвиц".

- Саветовао сам ауторима да су ови догађаји били довољно драматични да нема потребе додавати "драму". Прича довољно говори сама за себе.

Влада РС издвојиће 500.000 марака за подршку филму Гаге Антонијевића.

- "Дара из Јасеновца" је национално кинематографско дело које истином сведочи о српској и голготи других народа у усташким концентрационим логорима у Другом светском рату - изјавио је председник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)