НА ПРОГРАМУ ГАЛЕРИЈЕ МАТИЦЕ СРПСКЕ: Од Вуксановића до Шупута

М.А.К.

03. 02. 2021. у 16:25

НА ПРОГРАМУ ГАЛЕРИЈЕ МАТИЦЕ СРПСКЕ: Од Вуксановића до Шупута

Галерија Матице српске

УМЕТНИК Данило Вуксановића, аутор изложбе "Матрица. Монологија" у Галерији матице српске, провешће посетиоце у петак, 5. фебруар у 19 часова, кроз поставку у којој је спојио искуство наслеђа са савременим стваралаштвом, користећи непознате и необрађене збирке оригиналних клишеа из колекције овог музеја.

После вођења заинтерсовани ће моћи да добију јединствени уметнички сувенир, ауторов отисак дрвеног печата на папиру са клишеом логотипа изложбе: калиграфским круголиком, симболом идеје Бога и објаве цикличног у чијем средишту је кошница као персонификација окупљања и деловања. 

У суботу пре подне  биће одржана креативна радионица за децу узраста од 5 до 10 година, под именом "Велика је слика великог човека познатог лика". Њоме започиње нови циклус фебруарских дружења са најмлађима у ГМС, назван "Хероји Града". Овог викенда, уз музејског едукатора откриће ко је био Светозар Милетић и како Нови Сад чува сећање на њега.
А поводом обележавања Дана Града "У соби за препуштање уметности", изложена је слика "Царинска улица у Новом Саду", Богдана Шупута, сликара који је на својим платнима забележио улице и дух српске Атине између два светска рата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)