УМРЛА ЈЕ НА УЛИЦИ БАШ КАО И ЊЕНА МАЈКА: Страшна судбина сачекала Риалду - детаљи смрти Бобине Марије

М. Мирковић

27. 01. 2021. у 22:00

УМРЛА ЈЕ НА УЛИЦИ БАШ КАО И ЊЕНА МАЈКА: Страшна судбина сачекала Риалду - детаљи смрти Бобине Марије

Фото архива

ТРИДЕСЕТ година након великих прекретница и немилих догађаја који су преусмерили и неповратно изменили животни, професионални и приватни пут Риалде Кадрић Шебек (1963-2021), све је требало и могло да крене у сасвим другом смеру.

Гледаоци, сарадници, неки нови аутори који је воле и памте, сви они који беху уједињени у нади да ће "Бобина Марија" наново заблистати на филмском платну - остали су шокирани вешћу о њеном изненадном одласку. Уместо да уживамо у репризама њених легендарних рола, остајемо поражени неумољивим редитељском потезом - Живота, који јој је наменио "репризу" трагичног краја њене сопствене мајке.

- Тог 16. јануара 1991. године моја мајка је изненада преминула на улици у Београду, рат у Југославији се ширио, и решила сам да останем у Лондону и почнем неки нови живот - речи су којима је у једном од ретких интервјуа описала разлоге за ту, можда најважнију животну прекретницу, да би овог јануара и сама минула светом, и то на истоветан начин - од срчаног удара, на улици у Атини!

СЕЋАЊЕ Бјелац и Риалда у филму "Чудна ноћ", Фото Промо

А редитељ Милан Јелић и глумац Предраг Бјелац сећају је се из неког "бившег живота" свих нас, памте магију и тугу које је носио Риалдин лик док су давне 1989. снимали "Чудну ноћ", филм чија је судбина могла бити сасвим другачија, а можда чак повести и Риалдин живот и каријеру у посве другом правцу...

- Изузетно скромна и тиха, посвећена свом послу, без обзира на то што је већ била невероватно популарна - описује глумицу Јелић. - Имала је неку тугу у очима и била као рођена за лик девојке младића кога је тумачио Пеђа Бјелац, данас интернационална звезда.

Тодоровић: Неверица

МИЛАН Тодоровић, продуцент будућег филма, у јеку припрема за наставак "Лудих година", остао је шокиран и затечен вешћу о одласку једне од главних глумица, у потпуној неверици.

- Последњи пут видели смо се пре месец дана и водили приватне разговоре, до пре два дана качила је клипове на "Фејсбуку" и све је било у реду, ја се још надам да вест о смрти Риалде није истинита - каже Тодоровић.

Пре само недељу или две, Бјелца је на РТС-у изненадило емитовање те, озбиљне породичне драме чудне судбине - колико је "Чудна ноћ" слављена и уважавана 1990. на отварању последњег великог, заједничког, југословенског пулског фестивала пред распад земље, толико је потом остала скрајнута и невидљива.

Милан Јелић, Фото В. Данилов

 

- Загонетна и сетна била је Риалда, а таква јој је била и улога јер је младић, кога сам тумачио, није волео, она је остала трудна а он је имао другачије планове, окренуо се другој љубави, у лику Оливере Јежине. Таква је и она била, такву је памтим. Већ је, чини ми се, имала испланиран другачији пут. Срели смо се, много доцније, био сам њен гост у Лондону где је, свестрана и образована каква је била, имала развијену каријеру, а после једном и случајно у Београду. Директор фотографије Предраг Бамбић имао је идеју да направи наставак "Чудне ноћи", сценаристкиња Маја Волк је пристала да напише шта се дешавало тридесет година касније, срели смо се и са Оливером Јежином... Сад, и ако буде било некаквог наставка, биће то "Чудна ноћ" без Риалде.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)