УЛИЦА МИРЕ ФУРЛАН НА АДИ БОЈАНИ: Иницијатива да се на месту где је снимљен филм "Лепота порока" ода почаст легендарној глумици

Б.Д.

22. 01. 2021. у 19:25

ЛЕГЕНДАРНА Мира Фурлан остаће упамћена у Црној Гори као велика југословенска глумица, и симбол златних времена Аде Бојане.

УЛИЦА МИРЕ ФУРЛАН НА АДИ БОЈАНИ: Иницијатива да се на месту где је снимљен филм Лепота порока ода почаст легендарној глумици

Фото: А. Станковић

Данас након што  је објављена вест да је преминула Мира Фурлан, спонтано је покренута   иницијатива да једна од улица на Ади Бојани добије назив по славној  глумици којој је велемајстор режије Живко Николић поверио главну улогу  у  култном   филму “Љепота порока“.

- Заслужила је Мира Фурлан  бар једну улицу на некој будућој, лепшој Ади, навео је Саша Чапуновић на ФБ групи Ада Бојана.

- За  моју генрацију име Мире Фурлан везује се лепе емоције, златна доба Аде Бојане које смо тамо доживели као клинци, млади који су радили на Ади. Када се буду давала имена улица на Ади Бојани, и створе се услови током урбанизације, надам се да ће иницијатива бити реализована и једна од улица добити име по Мири Фурлан,  каже Чапуновић испред Удружења власника објеката на Ади Бојани.

Чапуновић подсећа да је некада на Ади Бојани постојао култни локал који се звао Мира Фурлан.  

- Био је то специфичан локал, смештен у шипражју. Неко ко није знао није могао ни доћи до локала. То је било омиљено место Срђана Гојковића Гилета из Електричног Оргазма, бенда  ЕКВ, Срђана Тодоровића и глумаца његове генерације - присећа се Чапуновић.

Култни  филм “Љепота порока“ Живко Николић снимио  је на Ади Бојани, Улцињу, Бару.

Фурлан  је  маестрално оправдала Николићево поверење  уз Миру Бањац, Петара Божовића, Миму Караџића и француског глумаца Алена Нурија.

Легендарна глумица Мира Фурлан умрла је у 66. години, у Лос Анђелесу.

Како пишу хрватски медији, узрок смрти је вирус Западног Нила, који јој је пренео заражени комарац. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)