"ПЕЧАТ" ВУКИЦИ СТРУГАР: Признање националног театра припало новинарки “Новости”

М. А. К.

21. 01. 2021. у 19:03

ПЕЧАТ ВУКИЦИ СТРУГАР: Признање националног театра припало новинарки “Новости”

Вукица Стругар

ДУГОГОДИШЊЕМ новинару културне рубрике нашег листа Вукици Стругар, припала је награда коју наш национални театар додељује само изузетнима - "Печат Народног позоришта".

Признање је уручено на дан славе ове куће Светог Јована, и то индивидуално због епидемиолошких мера везаних за пандемију ковида 19.

Ова награда додељује се, иначе, поводом Дана Народног позоришта, 22. новембра, за допринос његовом животу и раду, а на основу одлуке управника. Тако је Ивана Вујић "Печатом" овенчала доајене ове куће, оперске диве Милку Стојановић и Бреду Калеф, као и недавно преминулу костимографкињу Божану Јовановић.

Исто признање добили су академик и драмски писац Душан Ковачевић, балерина и кореограф Соња Вукићевић, глумачки ветеран Рада Ђуричин, здравствени радници Инфективне клинике и Института "Торлак", као и добротвори ове куће.

Поред Вукице Стругар, из области медија награђени су још и Борка Требјешанин, новинар "Политике" и Радоман Кањевац, главни уредник Другог програма Радио Београда. Награда нашој новинарки, како истичу у Народном позоришту, јесте и значајно признање за целу редакцију за културу "Вечерњих новости".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)