24.ФЕСТИВАЛ КОРЕОГРАФСКИХ МИНИЈАТУРА: "Охрабрење" за Марију Обрадовић и Александру Аризановић

В.В.С.

21. 01. 2021. у 14:18

24.ФЕСТИВАЛ КОРЕОГРАФСКИХ МИНИЈАТУРА: Охрабрење за Марију Обрадовић и Александру Аризановић

Фото: Фестивал кореографских минијатура

НАГРАДЕ “Охрабрење” 24. Фестивала кореографских минијатура (ФКМ) деле две кореографкиње: Марија Обрадовић за минијатуру Ever since my house burned down I see the moon more clearly и Александра Аризановић за кореографију “О љубави”, која је такође понела и награду публике освојивши највише лајкова на друштвеним мрежама ФКМ-а.

О награди „Охрабрење“ одлучивало је Уметничко веће Удружења балетских уметника Србије, у саставу Јелена Кајго (педагог савремене игре и драматург), Анђелија Тодоровић (кореограф), Снежана Весковић Заблаћански (солиста балета Позоришта на Теразијама у пензији), Сања Нинковић (солиста балета Народног позоришта у Београду и кореограф) и Јован Веселиновић (првак балета Народног позоришта у Београду).

Удружење балетских уметника Србије (УБУС) је ове године реализовало такмичарски програм 24. Фестивала кореографских минијатура (ФКМ) и представило радове домаћих кореографа путем друштвених мрежа. Упркос глобалној епидемиолошкој ситуацији, УБУС је без одустајања од континутета и мисије, успео да прилагоди формат фестивала насталим околностима, па је крајем децембра 2020. године публика имала прилику да на Јутјуб каналу Фестивала кореографских минијатура премијерно погледа такмичарски програм, као и почетком јануара у репризним терминима.

Уз слоган „Тестирај се на игру“ и у знак подршке домаћим кореографима и извођачима који трпе велике последице ванредних околности, овогодишње такмичење кореографа је било отворено само за уметнике из Србије, насупрот досадашњем међународном карактеру фестивала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)