ФЕСТИВАЛ "КУСТЕНДОРФ" ОНЛАЈН: Уживо разговор са Кончаловским, Зејтлином, Кустурицом

Н.Ј.

21. 01. 2021. у 13:44

ФЕСТИВАЛ КУСТЕНДОРФ ОНЛАЈН: Уживо разговор са Кончаловским, Зејтлином, Кустурицом

Фото: Н.Ј.

ЧЕТРНАЕСТО издање Међународног филмског и музичког фестивала Кустендорф почиње сутра 22. јануара и то у онлајн формату, због здравствене ситуације у свету. На Мећавнику први пут неће бити препознатљиве атмосфере по којој значај и лепоту Србије препознају на свим меридијанима, али ће публика преко сајта kustendorf.online моћи да види нове филмове Андреја Кончаловског, Бена Зејтлина, кратка такмичарска остварења, разговоре Емира Кустурице са учесницима...

Отварање "Кустендорфа" заказано је за 18 часова.

Публика ће у овом термину моћи да прати отварање фестивала у оквиру кога ће бити приказана репортажа Емира Кустурице "Јунаци нашег времена". Уследиће филмски омаж глумици Феј Данавеј, звезди филма "Arizona dream", која сутра слави рођендан. Публика ће затим уживати у првих пет кратких такмичарских филмова младих аутора из Немачке, Бугарске, Пољске, Србије и Русије.

Уследиће затим, права посластица за филмске сладокусце - "онлајн" приказивање новог филма руског великана Андреја Кончаловског.

Реч је о остварењу "Драги другови", овај филм снимљен је 2020. године. Филм из перспективе партијског активисте осликава ситуацију из 1962. године, када је после поскупљења хране избио штрајк радника у малом индустријском граду Новочеркаску. Уследио је масакр који ће заувек променити погледе на свет милиона људи под комунистичким режимом...

После српске "онлајн" премијере филма, публика ће бити у прилици да прати разговор двојице великана, старог госта "Кустендорфа" Кончаловског и домаћина Емира Кустурице.

У оквиру програма "Ретроспектива великана", биће приказан филм "Подземље" Емира Кустурице.

И наредни дани, све до 25. јануара, понудиће узбудљиво и јединствено естетско и духовно путовање путем сајта kustendorf.online.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)