СЛИКЕ У ДЕПОУ: Неспоразум око "Илијанума" у Шиду

С. Костић

21. 01. 2021. у 11:37

МУЗЕЈ наивне уметности "Илијанум" и легат светски признатог сликара Илије Башичевића Босиља у Шиду, од понедељка ће бити поново отворен за посетиоце, јер се очекује да ће до тада бити враћене слике које су смештене у депоу - каже, за "Новости", Љубинка Пантић, директорка Музеја.

СЛИКЕ У ДЕПОУ: Неспоразум око Илијанума у Шиду

Фото "Илијанум"

До затварања ове културне институције дошло је сасвим случајно, више због неспоразума, јер се пронела вест да ће се у музеју обављати имунизација становништва!

- Ми смо на Штабу за ванредне ситуације разматрали све могућности, где би могла да се обавља вакцинација, првенствено због простора. Али је донета коначна одлука да то буде у Дому здравља и тамо ће бити једини пункт за вакцинацију. Халабука је била подигнута без разлога - каже Зоран Семеновић, председник Општине Шид.

Како је за наш лист рекла директорка Музеја, она није добила званични допис да ће се тај простор користити за вакцинацију, али су слике ипак склонили у депо.

- У нашем простору се неће обављати вакцинација, што је потврђено и на општинском сајту. А ми ћемо поново почети да радимо за неколико дана - рекла је директорка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)