ПРЕДСТАВА ЗА ПЕТОРО ГЛЕДАЛАЦА: Комад „Као да крај није сасвим близу“ Маје Пелевић премијерно у Битеф театру

В.В.С.

08. 01. 2021. у 15:38

ПРЕДСТАВА ЗА ПЕТОРО ГЛЕДАЛАЦА: Комад „Као да крај није сасвим близу“ Маје Пелевић премијерно у Битеф театру

Фото: Алекса Станковић

У БИТЕФ театру приводе се крају пробе представе „Као да крај није сасвим близу“ , по тексту Маје Пелевић и у режији Николе Завишића.

-Ово је представа инспирисана суптилним пребацивањем света, односа и људских интеракција у дигиталну реалност, покушајем промишљања неких нових облика суживота и заједништа човека и машине у најинтензивнијим временима које смо искусили до сад – истиче се у најави представе и додаје:


-  Кроз интерактивну игру тренутног  заједништва које се успоставља у микроструктури позоришног чина, публици се даје прилика да истовремено буде извођач, посматрач и учесник бирајући угао гледања.
     
У гледалишу ће извођењу представе приуствовати само петоро људи, који ће имати прилику да искусе виртуелно путовање “кроз могуће нове светове  око и унутар нас самих“.

Комад Маје Пелевић поставља и нека друга питања, између осталих, да ли је ово што нам се догађа почетак неминовне апокалипсе и је ли данас у самоћи и изолацији, у искривљеним перцепцијама реалности, могуће више него икад градити нове облике

заједништва, нове породице.
   
У ауторском тиму су и Филип Микић (видео и ВР), Ања Ђорђевић (композитор), Мина Стругар (продукција звука), Јелена Пиљић (асистенткиња режије и видео продукције), Сањин Ћоровић (асистент видео продукције).Блок премијерних извођења представе је планиран за  15,16,17. јануар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)