ФЕСТИВАЛ ТРАЈЕ УПРКОС СВЕМУ: Празнични програм Народног позоришта у Приштини са седиштем у Грачаници

В. В. С.

04. 01. 2021. у 09:34

ЗА НОВОГОДИШЊЕ и божићне празнике Народно позориште у Приштини, са седиштем у Грачаници, организовало је ревијални онлајн фестивал "Упркос свему": на програму су представе куће које су снимљене и припремљене током претходних месеци, а за чију реализацију је израђена интернет-платформа и обезбеђени други технички услови.

ФЕСТИВАЛ ТРАЈЕ УПРКОС СВЕМУ: Празнични програм Народног позоришта у Приштини са седиштем у Грачаници

“Ревизор” на репертоару фестивала / Фото Промо НП Приштина

- Током десет дана, у подне за децу и од 20 часова за одрасле, биће приказано тринаест наших представа које ће, на овај начин, бити у прилици да погледа публика на Косову и Метохији, у другим деловима Србије и у иностранству. Будући да смо скоро обележавали седам деценија од оснивања позоришта, које је успело да опстане упркос изузетно тешким околностима, схватили смо да би и овај наш онлајн фестивал могао понети исти назив - навео је директор Народног позоришта у Приштини Предраг Радоњић.

На програму су готово сви наслови урађени у продукцији ове куће током претходних година, а многи су и на текућем репертоару. Публика ће, између осталих, моћи да види и нешто старије представе попут "Развојног пута Боре Шнајдера" у режији Слободана Скерлића и "Ревизора" Мауриси Фареа, али и новије продукције као што су "Женидба" у режији Милана Караџића, "Жене из Троје" Небојше Брадића и представу за децу "Сирано" у редитељској поставци Ненада Тодоровића.

- Потрудили смо се да надоместимо смањени број наших "живих" играња, као и домаћих и иностраних гостовања, због пандемије короне. Али се надам да ћемо током наредне године бити у прилици да се непосредно и што чешће сусрећемо са нашом публиком. То је и суштина бића позоришта - истакао је директор Радоњић.

НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

НОВОГОДИШЊИ и божићни онлајн позоришни фестивал Народног позоришта у Приштини почео је у понедељак, 28. децембра прошле године и трајаће до 6. јануара. Представама ће се у наведеним терминима моћи да приступи преко сајта и фејсбук-странице Народног позоришта у Приштини.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)