“СТУПИЦА” ПОСТХУМНО ИГОРУ ТОРБИЦИ: Удружење драмских уметника Србије саопштило добитнике три угледна признања

В.В.С.

03. 01. 2021. у 17:49

ТРАГИЧНО преминулом редитељу Игору Вуку Торбици и његовом ауторском пројекту “Тартиф” по Молијеру, реализованом у копродукцији Народног позоришта Сомбор и Српског народног позоришта – припала је бијенална Награда за режију "Бојан Ступица" (за 2019.) – саопштило је Удружење драмских уметника Србије.

“СТУПИЦА” ПОСТХУМНО ИГОРУ ТОРБИЦИ: Удружење драмских уметника Србије саопштило добитнике три угледна признања

Фото И. Маринковић

Трочлани жири: Ана Томовић (председник), Федор Шили и Андраш Урбан одлуку је донео једногласно. У конкуренцији за ову награду била су редитељска остварења премијерно изведена у Србији у периоду од 1. априла 2017. до 31. марта 2019. године.

Такође бијенална Награда, "Љубинка Бобић" (за 2019.), коју УДУС намењује за најбоље глумачко остварење у области комедије, додељена је глумици Нели Михаиловић за улогу Данице Чворовић у представи "Балкански шпијун" Душана Ковачевића, у режији Татјане Мандић Ригонат и продукцији Народног позоришта у Београду. У конкуренцији за ово признање “надметало” се седамнаест уметника. Одлуку је већином гласова донео жири у саставу: Драгана Варагић (председница), Андријана Оливерић, Милош Ђорђевић, Даниел Сич и Жељко Хубач.

Годишња Награда "Милош Жутић" за најбоље глумачко остварење (у свим жанровима) припала је Јовани Гавриловић за улогу Петрије Градске у представи "Петријин венац" Драгослава Михајловића, у режији Бобана Скерлића и у продукцији Позоришта Атеље 212. За ово признање било је, иначе, предложено девет уметника. Одлуку је једногласно донео жири, у коме су одлућивали Срђан Тимаров, председник, редитељка Ђурђа Тешић и глумци Владимир Алексић и Иван Михајловић.

Сва три признања додељују се уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)