„ДОБРИЧИН ПРСТЕН“ ПЕТРУ БОЖОВИЋУ: Он је добитник глумачког признања за животно дело

В.В.С.

18. 12. 2020. у 18:20

НАГРАДА Удружења драмских уметника Србије за животно дело „Добричн прстен“ ове године припала је истакнутом драмском уметнику Петру Божовићу, који је тридесет трећи добитник овог највишег глумачког признања.

„ДОБРИЧИН ПРСТЕН“ ПЕТРУ БОЖОВИЋУ: Он је добитник глумачког признања за животно дело

Фото М.Лабудовић

Седмочлани жири одлуку је донео јуче, тајним гласањем ( већином гласова), а радио је у саставу: Мирјана Карановић, прошлогодишњи добитник, Светлана Бојковић, једна од претходних добитника, Вида Огњеновић, председник жирија, Борис Исаковић, Горан Марковић, Војин Ћетковић и Драган Бјелогрлић.

У конкуренцији за награду било је тринаест истакнутих глумица : осим добитника, номиновани су и Небојша Дугалић, Гордана Ђурђевић Димић, Радмила Живковић, Миодраг Кривокапић, Миодраг Крстовић, Бранислав Лечић, Александар Михаиловић, Лазар Ристовски, Зијах Соколовић, Саша Торлаковић и Тихомир Станић.

С једне стране, „Добричин прстен“ је Оскар у позоришном смислу. Вероватно кад сте млади о томе не размишљате, пошто се обично даје за „сума сумарум“ животно дело. Не волим да се окрећем , али унапред немам у шта да гледам осим у судбоносни крај, што обично такве награде носе... Ипак, с овим признањем ми је лакше да одем пред Милоша и остале српсе витезове – прокоментарисао је у свом стилу високо и угледно признање наш велики драмски уметник Петар Божовић.

Подршку додели Награде дало је Министарство културе и информисања Републике Србије.

Термин и место одржавања свечаности уручења златне копије прстена великог Добрице Милутиновића добитнику Петру Божовићу, саопштиће се накнадно.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)