“ХАЈДИ” У НОВОЈ ГОДИНИ: Позориште “Бошко Буха” припрема чувени наслов Јохане Шпири за најмлађе

В.В.С.

17. 12. 2020. у 13:58

“ХАЈДИ” У НОВОЈ ГОДИНИ: Позориште “Бошко Буха” припрема чувени наслов Јохане Шпири за најмлађе

Фото: Промо

ПРВА премијера у новој години, како планирају у Позоришту “Бошко Буха”, биће сценска адаптација чувеног романа "Хајди" Јохане Шпири.

Настало 1881.гдине , готово век и по ово дело је једна од најомиљенијих књига у одрастању многих генерација. Својом топлином и љупкошћу, промовише животну радост, инспирацију и осећање слободе које свако дете препознаје. Како поручују из театра за најмлађе, у данашњим временима, када нам планета на најсуровији начин поручује да морамо да застанемо и погледамо се у очи, када су материјалистички приступ животу и отуђеност од природе постали преовлађујући оквир у коме деца одрастају - прича Јохане Шпири је посебно актуелна и потребна младом гледаоцу.

У насловној улози појавиће се млада глумица Миа Јовановић, Клару ће играти Милица Сужњевић, а остале улоге чланови ансамбла Позоришта “Бошко Буха” : Немања Оливерић, Јелена Тркуља, Урош Јовчић, Катарина Гојковић и Милош Влалукин.

Ауторску драматизацију романа Јохане Шпири написала је Милена Деполо, редитељка је Ђурђа Тешић, сценограф Исидора Спасић, костимограф Зора Мојсиловић, композитор Владимир Пејковић, а сценски покрет и кореографију ће радити Дамјан Кецојевић.

Пробе ће се одвијати уз поштовање свих прописаних мера заштите.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)