ПОКРЕНУЛО СЕ “КРЕТАЊЕ”: После дуже паузе на сцени Битеф театра

В.В.С.

16. 12. 2020. у 16:12

ПОКРЕНУЛО СЕ “КРЕТАЊЕ”: После дуже паузе на сцени Битеф театра

Фото: Nenad Sugic

НА сцени Битеф театра ће се, после дуже паузе, одиграти вишеструко награђена представа “Кретање” 20. децембра - у режији Јоване Томић и по тексту Димитрија Коканова.

Пројекат “Кретање” је имерзивна представа која омогућава публици да, крећући се кроз различите просторе позоришта Битеф, урони у шест различитих светова, где људи и простори - као што су на пример фабрика и башта - причају интимне монологе о усамљености. Употребом говора (али и савременог плеса), шест различитих прича у шест различитих, интимних простора, пружа доживљај ексклузивности и узбудљиве тактилности за публику, захваљујући близини извођача, плесача и глумаца, интерактивности, малом броју публике (седам у једном простору, укупно тридесет пет) и активацији чула додира, мириса .

Садржајно, али и целокупном формом изведбе, иницираће се колективно кретање, као импулс за излазак из комфорт зоне. Глумци ће својим монолозима у форми исповести проблематизовати ексклузивност имања времена и простора да се суочиш са проблемима који те муче.

Играју Александар Ђинђић, Ана Мандић, Јелена Илић, Милица Стефановић и Павле Менсур.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)