ПОЧИЊУ ПРОБЕ “СИНА”: У Атељеу 212 припрема се први комад Флоријана Зелера у нашој земљи:

В.В.С.

11. 12. 2020. у 15:56

ПОЧИЊУ ПРОБЕ “СИНА”: У Атељеу 212 припрема се први комад Флоријана Зелера у нашој земљи:

Фото: Атеље 212

У АТЕЉЕУ 212 почињу пробе представе “Син” ,Флоријана Зелера (у режији Ане Томовић) савременог француског романописаца и драмског писаца.

Добитник је многих престижних признања за драмско стваралаштво, између осталих, Молијерове награде. Часопис Гардијан га је прогласио “најузбудљивијим драмским писцем нашег времена”.

Комад „Син“ пажњу усмерава на породичне односе и адолесцентску депресију сина који пати после развода својих родитеља. Писац вешто и прецизно истражује осећања својих јунака, унутрашња превирања и њихове међусобне односе.Ово ће бити и прво извођење једне од његових драма у нашој земљи.

Реч је о трећем делу Зелерове триологије, у којој писац истражује породичне односе увек фокусирајући једног члана породице. Први део је комад „Отац“, који је и најнаграђиванији Зелеров драмски текст, управо је снимљен и филм са Ентони Хопкинсем и ОливиомКолман у главним улогама. Други је „Мајка“- имао је премијеру у Њујорку са Исабе лпер, Крисом Нотом..Иначе, његове драме се играју у Великој Британији,Немачкој, Сједињеним Америчким дражавама...

Током ове сзоне, Атеље 212 извео пет премијера, а ова је планирана за почетак марта наредне године, уколико епидемиолошка ситуација дозволи. У представи играју Светозар Цветковић, Исидора Минић, Тамара Драгичевић Бане Зеремски и Лука Јовић - први пут у Атељеу 212 у улози Сина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)