ЕКСКЛУЗИВНО Глумац Арбен Бајрактарај: Дардан још верује у част и бесу

ЈЕЛЕНА БАЊАНИН

27. 11. 2020. у 20:43

ЕКСКЛУЗИВНО Глумац Арбен Бајрактарај: Дардан још верује у част и бесу

Арбен Бајрактарај / Фото Адреналин продукција/IMDb

КАДА отвараш врата света неизвесности и опасности, не смеш да имаш нешто што можеш да изгубиш, а Дардан Бериша то добро зна - прича у кратком ексклузивном разговору за "ТВ Новости" Арбен Бајрактарај, који у серији "Беса" тумачи лик највећег балканског нарко-боса.

- Али, како време одмиче, Дардан схвата да има много тога што може да изгуби. Преокретом судбине, губи оно што је највише волео - ћерку и супругу.

* Како му се живот променио после смрти драгих особа?

- Дардан је рањен у тело и душу. Доживео је потрес у животу и свом клану, али он је побуњеник и преживеће. Побуниће се, ако је потребно, и против саме судбине. Још један важан детаљ - он верује. Можда не у Бога, него, иако звучи архаично, Дардан верује у част. Верује у бесу. Нестала је љубав у њему, али није умрла. Има синове и радиће све да њихов живот буде другачији. Његово путовање личи на старе ахајске ратнике који се, враћајући се из Тројанског рата, пуноверни у своје право, суочавају са суровом реалношћу.

* Шта може да умири и заузда некога попут Дардана?

- Зна он на којем је путу пао и свестан је да никада за њега на том путу неће бити мира. Због тога не жели да његови синови крену том стазом и ради све да их држи даље од тог пакла. И баш ту се налази његова осетљивост. Нисмо ограничени само онима који нас мрзе и тлаче, већ више онима које волимо. Дардан је исто тако и стратешки коцкар. Не предаје се, чак иако све губи. Он ће увек наћи последњу коцку коју треба да баци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)