ТВ НОВОСТИ САЗНАЈУ: Серија "Мочвара" добија наставак, снимање на лето 2021.

Ј. БАЊАНИН

26. 11. 2020. у 17:00

ТВ НОВОСТИ САЗНАЈУ: Серија Мочвара добија наставак, снимање на лето 2021.

Фото Промо

НАПЕТА полицијска серија "Мочвара", настала у продукцији кућа Firefly, "Баш Челик" и "Телеком Србија", без сумње је оставила снажан утисак на гледаоце.

Мрачна прича о потрази за манијакалним серијским убицом, која је подигла муљ у урбаној мочвари Београда и Новог Београда, створена је у кухињи креаторског дуа - Милене Марковић и Олега Новковића.

После емитовања десет епизода, које су ишле викендом на Суперстару и РТС 1, ауторски тандем припрема наставак.

- Радимо на другој сезони јер ју је продукција Firefly наручила од нас. Нова сезона ће такође имати десет епизода. Радња се одвија лети и требало би да се наставак снима у току лета 2021. Централна локација неће бити Београд, а ни Нови Београд, већ мало место у Србији, али још "већамо" које - открива за "ТВ новости" редитељ Олег Новковић.

Окосница прве сезоне "Мочваре" била су убиства три жене, извршена на изузетно суров, ритуалан начин. Жртве је повезивао слободоуман стил живота и то што су мајке синова који одбијају да говоре.

Решавања злочина подухватио се инспектор Никола Крсмановић (Горан Богдан), бивши ратник и новобеоградски хулиган, заједно са колегама Бобаном (Стефан Трифуновић) и Милком (Јана Бјелица). Никола се током истраге суочавао са сопственом прошлошћу, али и садашњошћу у којој је доминирала фигура супруге Маје Крсмановић (Марта Бјелица).

Сва је прилика да ћемо ове ликове видети и у наставку. Неки споредни ће се, како сазнајемо, такође поново појавити, а биће и много нових интересантних јунака.

- "Мочвара" није психолошка, егзистенцијалистичка или социјална драма, већ детективска ноар серија. Прављена је у најбољем стилу нордијских, ХБО и Нетфликс остварења, али са специфичним карактеристикама нашег поднебља, живота и околности. Естетика и нарација су универзалне, а ликови, иако су саздани на постулатима ноар жанра, веома су специфични, локални и обојени нашим бојама - Београда, Новог Београда, Србије, као и времена прошлог и садашњег. Водиља је био херој у ком почивају демони, који је стално на ивици мрака и тражи своју правду. Мрачна романтика ме узбуђује и инспирише. Зато сам хтео да се окушам у новој форми и жанру, али тако да буде наше, а универзално - закључује Новковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)