УМРЛА ЈЕ НА ЊЕГОВИМ РУКАМА: Она је била животна љубав Мустафе Надаревића (ФОТО)

Novosti online

22. 11. 2020. у 16:34

УМРЛА ЈЕ НА ЊЕГОВИМ РУКАМА: Она је била животна љубав Мустафе Надаревића (ФОТО)

Фото: Новости архива

ЦЕЛИ регион потресла је вест да је легендарни глумац Мустафа Надаревић преминуо након дуге борбе са тешком болешћу у 77. години.

Али, било је у животу овог мајстора глуме и редитеља још битака у којима није успио победити. Године 2012. изгубио је своју супругу и велику љубав Славицу Радовић.

Интимна церемонија

- Брините се за мог Мују - рекла је словенска сценографкиња и костимографкиња Славица Радовић-Надаревић у посљедњем разговору с пријатељицама. Оне су је посетиле у њеном стану у Љубљани, у којем је и умрла 7. јуна 2012.

Више од десет година храбро се борила с раком дојке. Након успешних терапија, болест јој се поново враћала. Велика подршка био јој је њен Мустафа. До последњег тренутка бдио је уз њену постељу, а умрла је на његовим рукама.

Упознао је у зрелим годинама, када је већ иза себе имао два брака и троје деце, кћерке Нађу и Нану те сина Ашу. У Славици је пронашао сродну душу. Та талентована уметница и смирена, профињена и лепа жена била је животна љубав првака загребачког ХНК и омиљене телевизијске и филмске звезде.

О приватном животу ретко је говорио, а тада би истицао да га је Славица оплеменила. Заједно су провели два деценије, а венчали су се 1992, на интимној церемонији. Одлучили су се на тај свечани чин, који је круна сваке љубави, када су већ обоје слутили да се ближи њихов физички растанак.

Од своје супруге Надаревић се опростио у Копру, словенском приморском градићу, у којем је Славица рођена и у којем је провела детињство и младост. Уз њега је била само најужа породица. Иако се њена породица преселила у Љубљану, становници Копра били су поносни на своју успешну суграђанку, а самим тим и Мустафа који је био радо виђен гост.

Њих двоје живели су на релацији између Загреба, Љубљане и Сарајева, где је Надаревић снимао хит серију “Луд, збуњен, нормалан”, у којем игра Изета Фазлиновића.

– Назвао сам га да му изјавим саучешће, а на крају је он тешио мене. Није никога желео на последњем испраћају. Од Славице се желио опростити на свој начин, онако како су њих двоје и живели – рекао је филмски редатељ Арсен А. Остојић, у чијем је филму “Халимин пут” Надаревић одиграо једну од главних улога.

Сви који су их познавали, кажу да су били складан пар и да су их везали приврженост и љубав, што је права реткост у данашње време. Волели су филм и позориште и често су заједно радили. У свакој представи коју је режирао, Надаревић је ангажирао своју супругу . Заједно су играли тенис и голф, а посебно су уживали у летовањима на Јадрану. На мору су увек боравили на неком тихом и мирном месту, били су потпуно посвећени једно другом, што је за њих био врхунац среће. 

У разговору с новинарима, у ретким тренуцима кад је спомињао супругу, желећи на сваки начин заштитити своју и њену приватност, Надаревић је ословљавао именом, него је називао својом љубављу, драгим, храбрим и надареним бићем с којим се дивно слаже и с којим жели поделити остатак свог живота.

Премда је знао да се његовој супрузи злоћудна болест неколико пута у последњих петнаест година враћала, дубоко је у себи веровао да су пред њима још многе лепе године. У борби против тешке болести искушали су све конвенционалне, али и алтернативне методе лијечења, али на крају ништа није помогло.

– Уметност живљења и глуме негђе су врло близу, с тим да је глума боља, јер на сцени можеш умирати много пута, а остати жив. Нажалост, живот је неталентован глумац. Када нас једном неко напусти, онда је то заувек. Остаје само умеће преживљавања. И сећања – записао је Надаревић у својим аутобиографским записима.

Три брака

Надаревић се женио три пута, с првом супругом Јасном има кћерку Нађу која је историчарка уметности. Јасна и он су се развели када је Нађи било осам година. Други пут се оженио са Сњежаном, а са њом је добио сина Ашу и кћерку Нану. Аша је успешан спортиста, а Нана се бави маркетингом и ради као ПР менаџер једног познатог козметичког бренда из Америке.

(Аваз)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)