ПОНИЖАВАЈУ НАС, РАЗОЧАРАН САМ: Овако је Иван Бекјарев говорио о свом послу, једна ствар му је много сметала

Новости онлине

17. 11. 2020. у 07:56

ЧУВЕНИ глумац Иван Бекјарев умро је јуче у Београду, у 74. години. Глумац се пре 12 дана заразио корона вирусом, а пре десетак дана погоршало му се здравствено стање.

ПОНИЖАВАЈУ НАС, РАЗОЧАРАН САМ: Овако је Иван Бекјарев говорио о свом послу, једна ствар му је много сметала

Фото: Принтсцреен

Иако је иза себе оставио бројне непревазиђене улоге које сведоче о његовој слави и таленту, Иван је до самог краја остао скроман.

- Да ми је неко на почетку рада понудио овакву каријеру, прихватио бих је оберучке. Али данас, након толико година, верујем да је свве могло бити боље. Неко је давно рекао да бити задовољан значи бити глуп - рекао је он својевремено.

Славни глумац је тада поручио да није неки геније да би друге саветовао, али је за крај разговора изабрао поруку из наслова књиге аутора Васе Поповића: "Волите се, људи".

Бекјарев је прошлог месеца причао о неправди којој је сведочио по питању глумачког посла.

- Разочаран сам што ме све мање зову, а и кад позову, нуде улоге које морам да одбијем. Нисам одбио толико улога за целу каријеру колико у последњих годину дана. То су тако понижавајуће улоге, малтене сваки статиста може да их одигра. Понешто и прихватим, али сам се покајао за многе улоге. То је страшно, а тек кад дођемо до питања висине хонорара, тек онда је све срамно. Толико је наш посао обезвређен, да немам речи. То је никад гора ситуација - искрен је био Бекјарев, и говорио какве су улоге у питању:

- То су улоге испод сваког глумачког достојанства. Нуде ми, рецимо, да кажем две реченице у некој серији, које може сваки статиста да одигра, не треба им школован глумац за тако нешто. Онда још плус хонорар који је толико бедан, да немам речи. Страшно је то, али мислим да је мало томе допринела и хиперпродукција глумаца. Свако село малтене има своју академију, и ти глумци прихватају све и свашта за никакве паре и руше нам цену нашег рада.

- Раније се знало, одеш у било које позориште и знаш због којих си глумаца отишао. Сад кад одеш, гледаш исте глумце свуда, у најбољим улогама. Па да ли је могуће, а хвалимо се да имамо много добрих глумаца, што и јесте тачно. Та изјава ме и даље кошта, али ћу је поновити, то је један клан против којег сам устао и зато ме вероватно не зову. Исти глумци су свуда - одете на премијеру филма, ту су ти глумци, одете кући, гледате ТВ серију, исти глумци, пресеку рекламе серију, опет ти исти глумци, ама забога, има ли бога - забринуто је поручивао Иван.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)