ОПЕРА ОНЛАЈН: Новосадски СНП сели репертоар

З. Г.

16. 11. 2020. у 09:20

ОПЕРА новосадског СНП "сели" свој репертоар на - интернет, због актуелне епидемиолошке ситуације.

ОПЕРА ОНЛАЈН: Новосадски СНП сели репертоар

Фото Д. Дозет

Креирана је платформа преко које ће бити преношени концерти, који се у том тренутку изводе уживо на сцени "Јован Ђорђевић".

- Није реч овде о емитовању раније снимљених представа, већ о комплетно новом и прилагођеном извођењу - објашњава директор Опере СНП Александар Станков.

Први такав концерт, који ће бити извођен на Великој сцени и преношен онлајн, на репертоару је 19. новембра и носи назив "Приче на задату тему: Кармен и Фауст", а на програму су композиције с темама опера "Фауст" и "Кармен", које ће изводити Камерни оркестар Опере СНП, уз солисту на виолини Роберта Лакатоша, под диригентским вођством Александра Којића.

- Од велике је важности да уметност живи у време када су неизвесност и страх од непознатог део свакодневице - поручује Лакатош.

- Музика је одувек имала исцелитељску моћ и уливала наду у најтежим временима, а моје колеге музичари су на врло тешком задатку да, упркос свим препрекама, наставе да преносе ту наду својим слушаоцима и причине им спокој и задовољство, макар и на сат времена, колико траје концерт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)