ЈАКОВЉЕВИЋ ОЧИ У ОЧИ СА ЕГЗЕКУТОРОМ: Ускоро почиње снимање пете сезоне хит крими серије "Убице мог оца"

Ј. БАЊАНИН

30. 10. 2020. у 15:36

ЈАКОВЉЕВИЋ ОЧИ У ОЧИ СА ЕГЗЕКУТОРОМ: Ускоро почиње снимање пете сезоне хит крими серије Убице мог оца

Фото Промо/Архива

КРИМИНАЛИСТИЧКИ серијал "Убице мог оца" пре четири године трајно је променио домаћи телевизијски наратив и увукао нас у рад полиције. Како "ТВ новости" сазнају, у првој недељи децембра требало би да почне снимање пете сезоне. Пошто је пандемија вируса корона од почетка године свима изменила планове, остаје нада да ће прва клапа наставка најпопуларније српске крими серије пасти када је предвиђено.

Сценарио петог циклуса, као и претходног, потписује само Наташа Дракулић. Ипак, како сазнајемо, дошло је до неких измена у екипи иза камере. Уиграни редитељски тандем, Иван Живковић и Мирослав Лекић, препустиће "врућу столицу" младој и успешној Маши Нешковић, која је режирала претпоследњу епизоду четврте сезоне. За акционе сцене, као и раније, биће задужен редитељ и директор фотографије Милош Кодемо. У продукцији пете сезоне учествују "Филм данас" и "Телеком Србија", а нових узбудљивих 12 епизода биће емитовано на каналу Суперстар ТВ.

Током четири сезоне без даха смо пратили Вука Костића како у улози инспектора Александра Јаковљевића свакодневно ради на решавању разних случајева и покушава да расветли убиство свог оца Милета. Стрпљење ће се исплатити јер наставак доноси разрешење и овог злочина.

- Пред нама је изазов да снимимо најбољу сезону до сада, у шта не сумњам, јер у њој разоткривамо оно што је окосница целе серије: убиство Александровог оца Милета. Смимање једне сезоне "Убица" у просеку траје два месеца и само се надам да ћемо сви бити здрави. Због опште ситуације и свих померања, први пут нећемо снимати током лета, већ током зиме, тако да ће Вук Костић напокон обући јакну - каже за "ТВ новости" Наташа Дракулић.

У току је одабир локација на територији Београда, а централно место снимања и даље ће бити фабрика "Термоелектро".

- Најважнија ми је управо наша зграда полиције коју цела екипа воли и доживљава као другу кућу, где се дружимо са портирима и чуварима, који су нам постали као део породице - наглашава сценаристкиња.

Раније је најављено да нас у наставку серијала очекује повратак на причу која је свему претходила, а односи се на живот Милета Јаковљевића.

- По први пут у "Убицама" имаћемо и прошлост која је утицала на Александров карактер. Неки детаљи и догађаји биће неочекивани и тешки - открива нам Наташа Дракулић и додаје да су остали гледаоцима дужни разлоге због којих се Александар никад није опоравио.

Током серијала низали су се случајеви убистава значајних личности, од ћерке утицајног бизнисмена, преко познатог певача, до угледног лекара, а било је речи и о случајевима силовања и рату криминалних кланова.

Фото Промо/Архива

- Главна линија садашњег времена и истрага инспектора бави се темом вршњачког насиља. Данашња деца живе у ери модерних технологија када се снимци малтретирања и понижавања другара шерују или користе као вид уцене. Малтретирана деца ћуте, затварају се у себе и самоубиство им се чини као једини излаз. Сведоци смо бројних трагедија које се дешавају, као и неправовременог реаговања институција и околине. Овај део серије инспирисан је, нажалост, стварним догађајима и у њему ће се видети сва тежина те теме - истиче Наташа Дракулић.

На истрагама су, поред Александра, радили инспектори Мирко Павловић (Марко Јанкетић), Зоран Јанкетић (Миодраг Радоњић) и Горан Драгојевић (Марко Васиљевић), а њихов рад надзирао је директор полиције Предраг Марјановић (Тихомир Станић).

Како сазнајемо, ликове Александра, Мирка и Предрага виђаћемо и у петом циклусу. Нова тематика уводи у "Убице" и нове ликове, пре свега младе, али и још десетак старијих јунака.

- Кастинг је тренутно у току и још ништа није потврђено. Посебан акценат је на младим људима, те су контактиране све школе глуме и прве и друге године Академија. Као и увек, биће великих изненађења, а посебно када је реч о важним актерима из Милетовог живота - загонетна је Наташа Дракулић.

Током претходних сезона прву епизоду обележила је народна, кафанска песма. По речима сценаристкиње Наташе Дракулић, ни овог пута "Убице мог оца" неће одступити од традиције:

- Име певача још не смем да откријем. Као и сви наши досадашњи извођачи, а то су били Халид Бешлић, нажалост покојни Шабан Шаулић, Саша Матић и Александра Пријовић, реч је о звезди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)