ПРЕМИЈЕРА ЗА НАЈМЛАЂЕ КРУШЕВЉАНЕ: Мачак отишао у хајдуке

С. Б.

27. 10. 2020. у 10:44

ПРЕМИЈЕРА ЗА НАЈМЛАЂЕ КРУШЕВЉАНЕ: Мачак отишао у хајдуке

Крушевачко позориште

ЛУТКАРСКА представа за децу Мачак отишао у хајдуке настала по мотивима бајке Бранка Ћопића премијерно је изведена синоћ у Крушевачком позоришту.

На представи се радило током лета, а динамику припреме комада диктирали су епидемиолшки услови. Уз посебне мере понашања у театру премијера се и догодила. Ћопићева бајка, подсећају аутори, прати насловног јунака на путу лености.

Крушевачко позориште

 

- У драматизацији и поставци ове представе заједно са ансамблом Крушевачког позоришта и мог концепта да путујући глумци на неком имагинарном тргу одиграју представу у представи,тежили смо да улога млинара буде једина отворено супростављена мачковој жељи да тежи ка лености,односно да млинарева улога буде родитељска у смислу да је мачак већ довољно одрастао и да сам мора да сноси последица погрешних одлука - каже Александар Пејаковић, који је режирао и драматизовао дело.

Крушевачко позориште

 

Млинар и мачак, додаје Пејаковић,потенцирају у основи сукоб комада који се креће између лености и одговорности.

- Оно што је најважније,главни јунак мачак, на крају представље показаће деци и родитељима у публици да људско друштво живи по принципу стварности и одговорности и да децу највише на свету воле њихови родитељи - предочава Пејаковић.

Глумци Слађана Несторовић-Ристић, Биљана Савић, Јованка Андрић, Драган Маринковић, Бојан Вељовић,Никола Ракић,Јелена Томић, Јелена Вукићевић и Јована Ђорић заиграли су у представи,која ће прву репризу имати 31.октобра.

Крушевачко позориште

 

У припреми луткарског комада учествовали су драматург Јован Ристић, костиме и лутке израдили су Драгана Ђурић и Душан Станковић. За сценографију је била задужена Драгана Пурковић-Мацан,композитор је Асим Сарван,

ЋОПИЋУ ТОША ОМИЉЕНИ ЛИК

ПИСАЦ Бранко Ћопић својевремено је предочио да је његов најдражи лик мачак Тошо,који одлази у хајдуке. Управо је то ансамблу био један од мотива да се упусти у припрему позоришног дела великог српског аутора.

док је сценски покрет поверен Миљки Брђанин.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)