ДОБРО САМ, НЕМАМ ВИШЕ ТЕМПЕРАТУРУ: Иван Бекјарев, за Новости, док се опоравља од короне на Инфективној клиници

В. СТРУГАР

26. 10. 2020. у 23:09

ДОБРО САМ, НЕМАМ ВИШЕ ТЕМПЕРАТУРУ: Иван Бекјарев, за Новости, док се опоравља од короне на Инфективној клиници

Фото П. Милошевић

ПОЗНАТИ глумац Иван Бекјарев (74) прекинуо је изненада снимање филма "Било једном у Србији" у Лесковцу, након што се испоставило да је позитиван на вирус ковид 19.

На непланирано боловање отишао је у пуном замаху, јер је непосредно пре тога био у Зајечару, на "Данима Зорана Радмиловића", и председавао стручним жиријем другог Фестивала малих позоришних форми. У међувремену, почео је и пробе представе "Глумчина" у зајечарском Народном позоришту Тимочке крајине, посвећене управо незаборавном глумцу. Све планове прекинула је изненада висока температура, а онда су уследили неопходни тестови и одлазак на Инфективну клинику у Београд.

- Добро сам, немам никакве симптоме, више немам ни температуру - рекао је, за "Новости", Иван Бекјарев. - Не кашљем, мислим да ћу брзо кући. Наравно, бићу поново тестиран. Пре три дана имао сам 39,3 температуру и на основу тога посумњао на вирус. Одмах сам реаговао, одмах су ме послали и на скенер да снимим плућа. Крвна слика је одлична, а и мерење кисеоника показало је добар резултат.

Без обзира на године, срећом, популарни глумац је у одличној кондицији и за наш лист каже да се полако опоравља:

- Инфективна је пуна. Присуствовао сам пријему кад је Хитна помоћ довозила тешке болеснике, то је потресна слика... У правим сам рукама. Сви лекари и остало медицинско особље изузетно су пажљиви, немам речи. Баш брину о сваком болеснику. Ниједну терапију нису прескочили, алал им вера! Почну од пет ујутру да дају терапије које трају цео дан. Свака част! Сви су дивни, не зна се ко је љубазнији. Иначе, имам очувано чуло мириса и укуса, тако да ништа није алармантно.

Засада, како нам каже, не зна колико ће дуго остати у болници. И свима поручује:

- Чувајте се, ово је враг однео шалу!

ПРЕКИНУТО СНИМАЊЕ У ЛЕСКОВЦУ

ЕКИПА филма "Било једном у Србији" прекинула је снимање филма, који се скоро два месеца снима у Лесковцу и околини, чим је Бекјарев позитивно тестиран. Чланови екипе су добро и немају симптоме болести, а током наредних дана пратиће се њихово здравствено стање, посебно оних који су имали директан контакт са инфицираним глумцем. Одлука о евентуалном наставку снимања биће донета након сагледавања свих околности, сагласно епидемиолошкој ситуацији и временским условима.

Аутор и продуцент пројекта Звонимир Шимунец је рекао да је најважније да се остали чланови екипе осећају добро и да нико нема симптоме болести. Додао је да су у току састанци на којима се разговара о свим будућим одлукама како би овај пројекат, када се за то буду стекли услови, привели крају. (И. М.)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)