ВРЕМЕ КОЈЕ СТВАРА ПЕЈЗАЖЕ: Дела прошлогодишњег лауреата Јесење изложбе Љиљане Бурсаћ на поставци Логос у покрету У УЛУС

А. П.

26. 10. 2020. у 11:26

ВРЕМЕ КОЈЕ СТВАРА ПЕЈЗАЖЕ: Дела прошлогодишњег лауреата Јесење изложбе Љиљане Бурсаћ на поставци Логос у покрету У УЛУС

Љиљана Бурсаћ; "Логос у покрету"

ПРОШЛОГОДИШЊИ лауреат УЛУС-ове "Јесење изложбе" Љиљана Бурсаћ (1946), у четвртак, 29. октобра, у 18 сати, отвориће своју интерактивну изложбу радова на папиру, под називом "Логос у покрету 2".

Ова истакнута уметница је активни учесник ликовног живота пуних пет деценија и на свом стваралачком путу однеговала је самосвојан ликовни рукопис који је као такав и валоризован.

- Љиљана Бурсаћ и раније је користила форму палимпсеста, али на овој изложби он заузима посебно место. Иако се палимпсест, иницијално везује за појам пергамента, уметница не користи као подлогу кожу, већ прозирни паус папир. Уметница сажима раније и садашње време у једно целовито време, које обухвата све периоде стваралаштва и то не само њеног већ и божанског стваралаштва које је творило пејзаже који су постали један од елемената које користи у својим радовима. Ова дела посматрача увлаче у свој свет наводећи га да сам допуњава просторе, али и да сагледава дело на свој јединствен начин - истакла је историчарка уметности Ирина Томић, ауторка текста у каталогу.

Дела Љиљане Бурсаћ налазе се у угледним музејима, галеријама и приватним збиркама широм некадашње Југославије и у свету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)