КЊИГЕ ОДОЛЕВАЈУ КОРОНИ: Дводневни фестивал на отвореном испунио очекивања и излагача и читалаца

Д. Б. М.

26. 10. 2020. у 09:12

КЊИГЕ ОДОЛЕВАЈУ КОРОНИ: Дводневни фестивал на отвореном испунио очекивања и излагача и читалаца

Фото М. Анђела

ДВОДНЕВНИ фестивал "Књига на Тргу", који је у недељу у 22 сата затворен, испунио је очекивања и излагача и многобројних посетилаца. И једни и други добили су оно што им је било важно - издавачи не само да су покрили трошкове, већ су и своја издања учинили видљивијим, а читаоци су пронашли књиге за себе.

- Показали смо да је књига центар интересовања, а не рекламе - каже Бојана Ћебић, директор "Еволуте". - Издавачи су били равноправно доступни, а публика је могла непосредно да комуницира са књигама. Ни цене нисмо претерано истакли, па су аутори и књиге дошли до изражаја. Штета је што ова манифестација није трајала дуже, али испуњена је жеља читалаца да се у октобру сусретну са књигом. Надам се да ће бити још оваквих наступа, с обзиром на то да корона не посустаје.

Излагачи подсећају да је књига тренутно најбезбеднији део културе, а посетиоци кажу да се читањем бране од тмурних вести о корони, броју заражених, првом, другом, петом таласу...

- Охрабрујуће је да се књиге објављују упркос свему - каже за "Новости" др Жарко Требјешанин, који је у недељу посетио фестивал на Тргу. - Људи се враћају књигама, јер у њима проналазе спас од мрачних информација којима смо затрпани.

Велику посећеност издавачи скоро једногласно објашњавају тиме да је фестивал "Књиге на Тргу" привлачан не само зато што је културни догађај, већ и зато што је безбедан.

Манифестацију је организовало Удружење професионалних издавача Србије.

ПРЕПОРУКА ГЛУМАЦА

ГЛУМЦИ из мјузикла "Са друге стране јастука", у режији Југа Радивојевића, који се изводи у Позоришту на Теразијама, посетили су у недељу по подне манифестацију "Књига на Тргу". Славен Дошло, Милана Живановић, Данијел Корша, Жарко Степанов изабрали су неколико књига на штандовима излагача и препоручили читаоцима своје омиљене наслове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)