СПРЕМНА СЦЕНА НАЦИОНАНОГ ТЕАТРА: Концертно извођење опере „Манон Леско“

В. В. С.

24. 10. 2020. у 01:24

СПРЕМНА СЦЕНА НАЦИОНАНОГ ТЕАТРА: Концертно извођење опере „Манон Леско“

Фото: Промо

НА Великој сцени Народног позоришта, под диригентском палицом Ђорђа Павловића, 25.октобра одржаће се концертно извођење опере Ђакома Пучинија „Манон Леско“.

„Манон Леско“ је једна од најкомплекснијих улога оперске литературе. По мом мишљењу, то је најлепша жена представљена у једној опери. Тврдим, на основу описа из романа Опата Превоа, као и свих недаћа које је изазвала њена лепота: мешавина урођене елеганције и природне наивности...

Пронаћи данас жену која јој је слична је веома тешко. Уколико бих морао да поредим Манон са било којом особом блиском нама, вероватно бих одабрао некога попут Мерилин Монро: због њене способности да ступи у интеракцију са обичним и са славним људима, као и због њене трагичне судбине- речи су редитеља Пјер Франческа Маестринија.

У програму учествују прваци Опере Ана Рупчић (Манон Леско), Дејан Максимовић, Владимир Андрић и Александар Стаматовић, уз учешће Хора и Оркестра Опере Народног позоришта у Београду. Иначе, представа (премијерно изведена у фебруару ове године) рађена је у копродукцији с „Мадленијаумом“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)