ДРУГИ ДАН ОНЛИНЕ ФЕСТИВАЛА НОВОСТИ: У аутобусима постављене карикатуре, а ево шта вас очекује у 19 часова

В.Н.

13. 10. 2020. у 12:18

ДРУГИ ДАН ОНЛИНЕ ФЕСТИВАЛА НОВОСТИ: У аутобусима постављене карикатуре, а ево шта вас очекује у 19 часова

Фото: Милена Анђела

ФЕСТИВАЛСКА недељa, коју организује компанија "Новости" поводом 67. рођендана нашег листа, отворена је синоћ премијерним приказивањем документарног филма о награди "Меша Селимовић" на нашем сајту и Youtube каналу.

Иако је владало велико интересовање за онлајн пројекцију, они који су синоћ пропустили да чују нешто више о традиционалној, виседеценијској награди "Новости" и животу великог књижевника, филм надаље могу да погледају на нашем Youtube каналу.

Данас настављамо у сличном тону, па ћете вечерас од 19 часова у оквиру другог фестивалског дана, бити у прилици да се насмејете или наљутите уз најбоље карикатуре са овогодишњег Конкурса карикатуре ПЈЕР који се одржава по 53. пут.  Резервишите  термин од 19 за овогодишње добитнике Златног, Сребрног, Брнзаног ПЈЕР-а и добитника награде за портрет карикатуру "Ранко Гузина", као и за најбољег младог карикатуристу. Приказаћемо и виртуелну изложбу најбољих радова.

 

Осим што ће наши верни читаоци и љубитељи карикатуре бити у прилици да погледају радове у галерији РТС Клуба и у виртуелној изложби, ове године направили смо преседан.

У оквиру фестивала одлучили смо да карикатуре приближимо Београђанима док путују градским превозом на посао, до куће, пријатеља, иду у набавку или у школу. Компанији "Новости", у намери  да карикатуре приближе суграђанима, помогли су "Инфо медија груп" и Градско саобраћајно предузеће Београда.

- Карикатуристи сваке године нађу нове интригантне начине да графички представе своје виђење општих друштвених и политичких тема и сигурни смо да ће суграђанима учинити вожњу занимљивијом, посебно када знамо да је просечно дневно време које путници проведу у градском превозу у Београду 45 минута, на дневном нивоу се превезе 1,25 милиона путника - рекла је Данијела Самоход, представница компаније "Инфо медија група". - Овакав начин уметничког израза одувек је привлачио пажњу. Драго нам је да ће осим комерцијалним садржајима, поједини путници бити "изложени" оваквом уметничком изразу, а током путовања ће вероватно плакати бити детаљно анализирани и сагледани.

Током виртуелне изложбе, али и у превозу Београђани ће бити у прилици да се упознају са најбољим радовима са овогодишњег конкурса.

Компанија "Новости" позива суграђане да се сликају поред плаката са карикатурама, на "инстаграму" поставе слику уз хештег #vecernjenovosti, или је пошаљу на мејл адресу пјер@новости.рс. Одабраћемо најлепше фотографије, а најбољима следе награде, Издаваштво Новости припремило је награде.

У наредним данима на сајту и Youtube каналу чекаће вас глумци популарне серије "Игра судбине" Лука Рацо и Оља Левић, овогодишњи добитници "Златне антене" "Новости".

У четвртак термин је резервисан за најбоље афористичаре и сатиричаре. Шеснаести октобар, када је и рођендан "Новости", биће прилика да чујете како изгледа позив новинара. О овој теми говориће људи од пера који су цео радни век провели баш у нашем листу. Приче испуњене анегдотама, изазовима које овај посао носи, како се некад долазило до "свеже" информације, а како данас све изгледа. У петак упознајте и најбоље овогодишње новинаре, у оквиру награда које се сваке године додељују запосленима у нашем листу.

У суботу 17. октобра у 15 часова биће емитован видео са хуманитарне акције "Нај торте". Упознајте се са хуманитарним радом, који редовно организује Фондација хуманости "Вечерњих новости". Иако су до сада торте припремале верне читатељке, овога пута познате београдске посластичарнице одазвале су се на позив Фонда хуманости, а посластичари ће бити задужени за радост најмлађих из домова за незбринуту децу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)