БЕОГРАДСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ НАЈАВИЛО ПРЕДСТАВУ У РЕЖИЈИ ЛЕНКЕ УДОВИЧКИ: "Ружни, прљави, зли" - премијерно

М. А. К.

06. 10. 2020. у 22:37

БЕОГРАДСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ НАЈАВИЛО ПРЕДСТАВУ У РЕЖИЈИ ЛЕНКЕ УДОВИЧКИ: Ружни, прљави, зли - премијерно

Фото приватна архива

ЖИВИМО у времену када су мрачне силе у људима ојачале и прете да угрозе све, тврди Ленка Удовички, редитељка која се у родни град вратила после више од 20 година, како би у Београдском драмском позоришту поставила комад "Ружни, прљави, зли", настао по мотивима чувеног филма Етореа Сколе, а из пера Слободана Обрадовића.

Било је планирано да се премијера одржи 14. марта, али је пандемија вируса корона, овај, као и друге пројекте домаћих театарских кућа, одложила за ову јесен.

ГОСТОЉУБИВОСТ

ГЛУМАЦ из Загреба, београдској публици познат са гостовања представе "Хинкеман" (у режији Игора Вука Торбице) и монодраме "Дневник једног лудака", нагласио је гостољубивост БДП-а:

- Београд је град у ком се осећа љубав према глумцу, позоришту - истакао је Грабарић, за кога су припреме ове представе биле велики изазов и због другачијег система рада у две средине.

У октобру, који су на Црвеном крсту, назвали месецом премијера, уз сутрашње прво извођење представе у којој главну улогу игра Озрен Грабарић, гост из Загреба, планирано је и "лансирање" пројеката "Није то то - студија Фауста" у режији Тонија Јанежича (18.10) и "Читач" Бернарда Шлинка, у драматизацији Федора Шилија и режији Бориса Лијешевића (24.10).

Редитељка, у региону присутна превасходно пројектима театра "Улисис" са Бриона (основала га са супругом, глумцем Радетом Шербеџијом), каже да је реч о физички захтевној представи.

- Има доста музике, покрета, у питању је једна зачудна, духовита, гротескна представа која кореспондира са овим временом - истакла је Удовички на јучерашњој конференцији за новинаре и подсетила да ауторску екипу чине Александар Денић, сценограф, Бјанка Аџић Урсулов, костимограф, Најџел Озборн, композитор и Сташа Зуровац, кореограф.

У овој ансамбл-представи играју и Нађа Секулић, Наташа Марковић, Ивана Николић, Ива Илинчић, Иван Заблаћански...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)