ПОТРЕСАН ГОВОР ВЕСНЕ ТРИВАЛИЋ: Драгиња је посвета свим женама које су се бориле и учествовале у Првом светском рату

Ј. Бањанин

30. 09. 2020. у 23:01

ПОТРЕСАН ГОВОР ВЕСНЕ ТРИВАЛИЋ: Драгиња је посвета свим женама које су се бориле и учествовале у Првом светском рату

И. Маринковић

ЈУБИЛАРНИ 10. међународни Фестивал драма и серија ФЕДИС завршен је свечаном доделом награда “Златна антена” у Дому омладине.

Признања су додељена у 16 категорија, а за најбољу женску споредну улогу проглашена је игра Весне Тривалић у другој сезони "Сенки над Балканом".

"Радујем се награди, као и што сам овде вечерас с обзиром на то да прошле године нисам била у могућности да дођем и примим признање за улогу Даре у серији "Жигосани". Захваљујем се оснивачу и организаторима фестивала, захваљујем се сручном жирију и председници, нашој драгој колегиници Ани Софреновић. Захваљујем се Драгану Бјелогрлићу. Најважнији корак за нас, глумце, је када редитељ прави поделу, која умногоме одређује наш пут. Мислим да је овом улогом Бјела мој пут мало срекуо зато што сам први пут имала улогу где имам овакву врсту одговорности. Драгиња јесте измишљени лик, али је посвета свим женама које су се бориле и учествовале у Првом светском рату, а којима земља није вратила оно што су заслужиле. Трудили смо се да кроз Драгињу прикажемо колико су биле храбре, неустрашиве и у каквој муци су живеле. Желим да се захвалим целој екипи серије "Сенке над Балканом", који су мајстори свог посла, вредни и дивни људи. Захваљујем се и свим колегама који су ми били директни партнери у сценама, а поготово Ненаду Јездићу и Алексеју Бјелогрлићу. Надахнули су ме брилијантном игром. Поред Бјеле, водили су ме, препознали су шта желим и омогућили су ми да изгурам два главна аспекта лика. Драгиња као војник и човек и Драгиња као мајка. Када уђете у процес рада и стварате улогу ми, глумци, се ослањамо на фактографију, на машту, а ако вам се деси да познајете конкретну особу која може да вам буде сидро, ослонац и да на основу његове судбине и душе можете некако да пресликате на то што радите, то је велика срећа. За улогу Драгиње ослонила сам се на мог тату, који је био частан војник, официр, диван и добар човек. Хвала свима", рекла је Тривалић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)