ХАНА ДОБИЛА СТАЛНИ АНГАЖМАН: Играла у две представе Атељеа 212, али донела више од десет признања

В. СТРУГАР

30. 09. 2020. у 07:23

ХАНА ДОБИЛА СТАЛНИ АНГАЖМАН: Играла у две представе Атељеа 212, али донела више од десет признања

Хана Селимовић / Фото Т. Ћирић

ГЛУМИЦА Хана Селимовић од ове сезоне постаће стални члан ансамбла Атељеа 212 - најавили с у овој позоришној кући.

Још на почетку каријере на сцени у Светогорској играла је у две представе ("Отац на службеном путу" у редитељском читању Оливера Фрљића и "Збогом, СФРЈ", с потписом Кокана Младеновића), а само за улогу Сене Зољ у првој, освојила је више од десет признања. Између осталих, Стеријину награду и награду Компаније "Новости": "Зоран Радмиловић" за глумачку бравуру.

У Атељеу су већ, како сазнајемо, планирали у марту пробе нове представе у којој ће Хана играти главну женску улогу. Реч је о ансамбл представи са одличном поделом, по тексту савременог европског аутора и у режији Алисе Стојановић. Иначе, могућност да у овом театру запосле нове младе снаге, указала се одласком у пензију Ерола Кадића и Младена Андрејевића.

- Ја сам већ дуго размишљао о Хани, јер мислим да је њен глумачки хабитус то што јесте Атеље 212 - истиче Новица Антић, директор куће. - Она може да игра, и то веома успешно, огроман распон улога. Ретка је глумица по свом сензибилитету, модерности, осећају за савремено. И управо права за наш ансамбл и репертоар који имамо и планирамо.

После завршене Академије уметности у класи Небојше Дугалића, Хана Селимовић дипломирала је са представом "Код куће - Кабул" у Народном позоришту, на чијој сцени је остварила глумачке задатке и у остварењима "Фигарова женидба и развод", "Нова Страдија", "Царство мрака", у ЈДП је играла у "Вишњику", у БДП у "Палилулском роману"...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)