ПОЛУЊИН ПОНОВО У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ: Балетски уметник пред београдском публиком

Д. Б. М.

24. 09. 2020. у 18:16

ПОЛУЊИН ПОНОВО У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ: Балетски уметник пред београдском публиком

Фото: Промо

ЧУВЕНИ балетски уметник Сергеј Полуњин поново наступа у Србији.

На Великој сцени Народног позоришта сутра ће извести плесну нумеру на музику Хозиера "Take me to church".

Најмлађи првак Лондонског краљевског балета у историји ове уметничке куће одлучио је да овог пута изађе на сцену због талентованих младих балетских уметника из Србије. Фондација која носи његово име и агенција "Фабрика" организују хуманитарно вече, а приход је намењен за наставак школовања младих уметника.

Током вечери биће представљен видео материјал о активностима Фондације, као и стипендисти који су на школовању у иностранству Ђорђе Калинић, Калум Конор Морис и Франческа Пивко. Наступиће и примабалерина Татјана Татић која је учествовала у балетским представама у продукцији Фондацијеи Дејан Коларов који је играо са Полуњином у неколико представа.

Фондација Сергеј Полуњин се бави продукцијом спектакуларних балетских представа чије се премијере одржавају на најпрестижнијим блетским сценама широм света, али и побољшањем креативног окружења балетана и свих других извођачких уметника. Њихов циљ није само улагање у продукцију балетских представа, већ пре свега у талентовану децу коју препознаје Сергеј Полуњин и која захваљујући подршци Фондације у школовању постају звезде у успону.

За Полуњина кажу да је идеалан спој три највећа уметника у историји балета, Мише Барашњикова, Вацлава Нижинског и Рудолфа Нурејева. Наступао је у Миланској скали, Лондонском Роyал Алберт холу, Бољшој театру, Позоришту Станиславски у Москви и другим најпресижнијим балетским сценама широм планете. Уметник познат по свом бунтовништву против естаблишмента и позивима да се класичан балет извуче из елитистичких кругова и приближи правим љубитељима уметности 2017. је постао држављанин Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)